Kommentar

Matmangfold som fortjent

Kanskje vil vi snakke om tida før og etter Trondheim fikk sin egen mathall.

Cecilie Andersen og Astrid Gundersen gikk lei av å reise regionen rundt etter kortreist og økologisk mat. Derfor laget de like godt sitt eget pop-up matmarked i Ila, Andersen&Gundersen. Der har de solgt økologisk mat og grønnsaker fra en rekke lokale produsenter. Rødbeter fra Ler, gresskar fra Levanger og mais fra Melhus. Egg fra lykkelige høner og nykvernet kaffe fra to lokale kaffebrennerier.  Foto: mari vold

Nyheten om at det endelig blir mathall i Trondheim, møtes med brede glis. I mange år er det blitt ropt på behovet for et større mangfold i byens matfat. Med unntak av Ravnkloa har det vært vanskelig å drive delikatesse- og lokalmatforretning i byen vår. Norges tredje største by har eksempelvis ingen slakter. Matbutikkene i sentrum kjennetegnes ikke av mangfold og matglede. Stablene med frossenpizza, påsmurte baguetter og brus mer enn antyder at byens butikker ikke henvender seg til feinschmäckeren.