Røyken har knapt lagt seg etter åpningen av burger-og-øl-stedet Sot på Solsiden, før en ny rendyrket burgerbar ser dagens lys i Trondheim sentrum.

Les anmeldelsen av Sot her

Lokalet frembringer minner av rullekebab- og falafel-kø i de sene timer, den gang stedet het Cafe La Belle. SuperHero Burger sikter seg delvis inn på samme marked, fra torsdag og ut helga holder de åpent til 03.30 om nettene. Men altså: kun burger.

Og alt av burgere og sauser er lagd fra grunnen av, på stedet, 100 prosent storfekjøtt går i kverna, og ender til slutt på en Josper-kullgrill som er synlig fra baren. Akkurat det er litt stilig.

– Ellers er det nesten...trashy her, kommenterer anmelderkollega Mats, før han skynder seg å legge til:

– Forsåvidt på en god måte.

9 burgervrier

Stedet er utvilsomt særegent. Små polaroidbilder av ansatte og det vi tror er gjester i festlige lag, preger den ene veggen, en diger, skinnende metallboks til avfall står i enden av lokalet, Ludo og andre brettspill er plassert her og der, og så logoen til SuperHero Burger, den går igjen, en lett omarbeidet Supermann-logo. Alt akkompagnert av glad reggea på anlegget.

Menyen er grei: 9 burgervarianter. I tillegg til okse, finnes kylling, falafel og pulled pork. Sistnevnte er dessverre utsolgt, så vi går for storfevarianten «The Blues» med blåmuggost, vegetaralternativet med falafel samt en «spicy chicken»-burger.

Bestilling gjøres i kassa, vi hiver med chips, bbq-dip, coleslaw og «husets salat».

Stedet har også et nokså anstendig utvalg øl på flaske, men denne gang går vi for vann og pepsi.

Ikke noe fancy

Det ellers tomme lokalet fylles straks med stekeos, det freser i kullgrillen, det er full glød, og vi trenger ikke vente lenge; ganske umiddelbart kommer den britiske servitøren med burgere og tilbehør.

– Bestikk? There's really nothing fancy about this place, ler servitøren og gir oss kniv og gafler av ispinne-kvalitet. Maten ligger i brunt matpapir, på metallasjetter, salat og dip kommer i gjennomsiktige plastbegre.

Det er virkelig ikke noe fancy over dette. Men burgerne ser bra ut!

«The Blues» har ikke bare blåmuggost, den har også betydelige mengder sprøstekt bacon på toppen, samt tykk, hjemmelaget majones, et par tomatskiver og litt frisk salat. I likhet med kjøttet, har også brødet fått en svipp på grillen, grillsmaken er i nesten alle komponenter, og den er god. Kjøttet er fint kvernet, ikke for kompakt, og vagt rosa i midten.

– Dessverre er den stekt litt for lenge denne gangen, den er ikke så saftig som jeg har smakt her før. Men grillsmaken er fantastisk, det er knallgodt, sier Mats.

Jeg er enig. Eneste ankepunkt er at det blir i overkant salt med så mye bacon og blåmuggost. Denne må være skreddersydd saltsultne nattranglere. Heldigvis er det også mye brød, saftig brød med grillskorpe. Det hjelper godt på.

Svak falafel

«Spicy chicken»-burgeren er det futt i. Kyllingfileten er rød av chilimarinade, den har grillmerker og er faktisk i nærheten av å være saftig. Godt gjort med dette tynne kjøttstykket. Tilbehøret er nokså likt den forrige, herlig saftig brød, tykk majones og litte grann salat.

Falafel-varianten er verre å svelge. Det er ganske snodig. Ved mine første tygg smaker det friskt og herlig. Kikertene er grovmalt, jeg kjenner både fersk koriander og korianderfrø, dette er virkelig bra, tenker jeg. Så biter en bitterhet seg fast, som om de er svidd. Men det er de jo ikke, så hva er dette? Også Mats reagerer.

Smaken er først intens og spennende, så blir den utrolig bitter og salt. Jeg vet ikke om jeg klarer å spise mer, sier Mats. Servitøren forklarer senere at det kan komme av at de nettopp byttet stekeolje. Tragisk, for utgangspunktet for falafelen virket lovende. Konsistensen var perfekt. Bedre lykke neste gang.

Potet med rosmarin

Potetchipsen kommer langt bedre fra det. Tykke staver fritert potet, med salt og fritert rosmarin, er pent behandlet, de beholder spenst og sprøhet gjennom måltidet. Et kupp for 24 kroner. «Husets salat» er noen salatblader, tomatskiver og et par grillede ananasringer. Ikke noe å spise alene, men et godt tilskudd til burgerne. Heller ikke her noen avskrekkende pris; 30 kroner.

Selve burgerne koster fra 109 til 154 kroner, du blir ikke ruinert.

Og så er det et sted med sjarm. Servitøren er stadig bortom med kvikke replikker og service-innstilt blikk. Alle særegenhetene blir en positiv greie, så lenge burgerne er så gode som de er. Får de sving på falafelen igjen, kan dette fort bli et foretrukket spisested også utenom nattmat-tid.

Anmeldt av Mats Paulsen og Audun H. M. Hagen