- Jeg tror mange har misforstått hva som er Nina Westers anliggende. Kanskje er hun heller ikke flink nok til å få det fram, sier Arnulf Haga.

LES OGSÅ: Setter opp «Levva livet»

Den velkjente teatermannen fra Verdal var en av flere som ble rammet da Nina Wester kritiserte nordtrøndersk kulturliv i Trønder-Avisa før helgen.

Verdal teaterlags planer om en musikal basert på Åge Aleksandersens tekster med Haga som regissør, fikk Wester til å kommentere på Facebook at trønderrockens dominans nå har tatt fullstendig overhånd i nordtrøndersk kulturliv.

LES OGSÅ: Oppgitt over trønderrock-dyrkinga

Meningsløse utsagn

Kommentaren ble fanget opp av Trønder-Avisa, og saken har skapt et betydelig engasjement de siste dagene. Wester skrev en kronikk i samme avis i går der hun utdypet synspunktene sine.

- Kronikken er bra, og kanskje kan det komme noe godt ut av dette etter hvert. Men begge parter må holde tunga rett i munnen. Jeg tar sterk avstand fra den typen debatt som er blitt ført på Facebook. Den er full av lettvintheter og dårlig argumentasjon. Jeg tar også avstand fra utsagn om at Wester har «rævva full av offentlige penger». Slikt er meningsløst, sier Haga.

LES OGSÅ: Ny runde med «vinsjan»

Har større bredde

Samtidig som han ønsker en saklig debatt velkommen, tar han til motmæle mot det bildet Wester tegner av Verdal Teaterlag.

- Jeg vet hun ikke er ute etter oss, men jeg må påpeke at det vi driver med har større bredde enn hun gir inntrykk av. Det beste motargumentet mitt er nok en oppsetning som vi skal lansere neste uke. Den heter «Bandadrittene på Innerfloden» og er nyskrevet dramatikk. Mobbing og fremmedfrykt er det underliggende temaet, sier Haga.

Oppsetningen er et samarbeid mellom Teaterselskapet Innspæll og Verdal teaterlag og får urpremiere i juni.

Arnulf Haga sier også at når man velger å arbeide som kulturarbeider på landsbygda, enten man er profesjonell eller amatør, må man ta konsekvensen av det.

Små målgrupper

- Nord-Trøndelag er et fylke med få innbyggere og et begrenset akademisk miljø. Målgruppene er små. Men det er en viktig oppgave for oss å bevare bygdekulturen, sier han.

Haga mener at selv om kritikken fra Wester er interessant, har hun begrenset gjennomslagskraft så lenge hun ikke oppholder seg i fylket og snakker med dem kritikken gjelder.

- Jeg forstår heller ikke hva hun sikter til når hun snakker om en fryktkultur, sier Arnulf Haga.