- Er det alltid like stille over der?

Når Teaterlaget Håssåsig inviterer til revy er det kort vei mellom himmel og helvete. I positiv forstand, altså.

En kort, instrumental «Highway to Hell» sparker i gang revyen og leder oss til kirkerommet der en prest ber til Vår Herre om et under når det er laber stemning under gudstjenesten. Mirakelet skjer i form av at selveste Jesus kommer inn og drar i gang supportersang.

Så bærer det til enden av autobahnen til Helvete. Der har Djevelen fått seg deltidsjobb som nisse. Da er det lett å bytte om listene over folk som skal dø og folk som har vært snille.

Les også: En herlig revygjeng

Så nye settinger og nye poenger om glede og vrede.

Det er ingen rød tråd i «Omkjøring via Håssåsig». Revyen handler om alt og ingenting. Kranglende ektepar finner ut at de har det best sammen; kommunestyret diskuterer hva de skal gjøre når kommunekassa tømmes og det bare er barn og eldre som sikrer inntekter; Norge er blitt til Syden på grunn av klimaendringene; pirater kjører pirattaxi; det synges vemodig om bygdas identitet ved en eventuell kommunesammenslåing og om drømmen om pol, for å nevne noe.

Les også: Proff ukerevy med svak brodd (PLUSS)

Det presenteres hele tjuefire innslag på til sammen sytti minutter. «AKPR», «Staven», «KP-TV», «Tanker i tiden», «Se min kjole», «Ekstremt», «Fyll-i-dyll», «Flaut», «Kan æ få sov», «Sjekketriks» og «Hiv og hoi» er de beste.

Det er ingen direkte dårlige sketsjer i «Omkjøring via Håssåsig», men teaterlaget bør pakke poengene tettere fremover for å gjøre flere innslag virkelig gode. Litt for ofte er sketsjene en lang vei mot ett poeng, som en enkel vits som dras ut.

De kan også bruke de beste karakterene flere ganger i samme revy. De kranglete pensjonistene med staven, reporteren i Klæbuposten-TV, den kverulerende kunstneren som holder på med yoga og den herlige ungkaren med sjekketriks, fortjener mer plass.

«Omkjøring via Håssåsig» er som livet i kirken. Det blir ofte litt stille over der, ikke fordi publikum ikke ler eller finner revyen kostelig, men fordi det ikke er tett nok mellom poengene.

Men koselig på revy i Klæbu, det er det.

Les også: Indøkrevyen var bedre i fjor

Vår anmelder mener at noen av karakterene i «Omkjøring via Håssåsig» bør brukes mer. Denne ungkaren er en av dem. Foto: Anders Holstad Lilleng