Løs, rufsete grunnstemning, persongalleriet og måten filmen er fortalt på, gjør «A Bigger Splash» til et solfylt stemningsdrama med skarpe kanter. En slags filmatisk og musikalsk blanding av grooven av sen 70-talls Rolling Stones og italiensk film fra omtrent samme epoke. Filmen er fortalt som løst, utflytende samtidsdrama, på tiltrengt ferie fra rockbransjen. Uten at hovedpersonene klarer å unnslippe sex & drugs & rock'n roll, selv med sørvestkysten av Sicilia som ramme.

Tittelen «A Bigger Splash» låter som et sleivspark til den siste studioplata til Rolling Stones («A Bigger Bang»). Tilda Swinton er kvinnelig rockstjerne med ødelagt stemme på Italia-ferie med sin nye mann, en rockfotograf spilt av Matthias Schoenaerts. Hennes ex-kjæreste av en plateprodusent spilt av Ralph Fiennes, kommer med sin datter på overrumplende besøk, til rufsete, ladet firkantdrama.

Den italienske regissøren Luca Guadagnino fikk internasjonalt gjennombrudd med stilsikre, klassiske «I Am Love» i 2009. Der spilte Tilda Swinton en overklassekvinne i Italia som lot seg forføre av mat, til utsøkt bruk av musikk av den amerikanske samtidskomponisten John Adams på lydsiden. Regissør og skuespiller samarbeider godt her også, men i helt annen stil og groove, med underkjente Stones-album som «Emotional Rescue» og «Voodoo Lounge» på lydsiden.

Filmen fortoner seg som et løst, men dirrende ladet teaterstykke og firkant-drama i lekre omgivelser, til kresent lydspor. Ralph Fiennes er opp mot sitt beste som sleip plateprodusent som prøver å elge seg tilbake på sin gamle flamme. Dakota Johnson er en løs kanon som yngste deltager i pasjonsspillet. En svært dramatisk finale får filmen nesten til å spore av. Som hos Stones er det mulig å se den løse grooven som får helheten til å henge sammen vel så mye som en styrke, som en svakhet.