Bleken-bildene den katolske kirken ikke ville ha

15 collager har ligget på kjøkkengulvet hjemme hos Håkon Bleken siden St. Olavs kirke i Trondheim ble revet. Nå stilles bildene ut på Sverresborg folkemuseum

Håkon Bleken er glad for å se samlingen «Korsveien» sammen med altertavlen på Sverresborg folkemuseum. Både «Korsveien» og altertavlen var en del av utsmykningen ved den gamle katolske kirken i Trondheim. 

- Det kom en lastebil kjørende fra den katolske kirke med bildene, og det var aldri spørsmål om å ha dem i den nye kirken. De er nok for modernistiske. Mange i menigheten har kranglet om nonfigurativ kunst, de vil heller ha renessansestilen med Kristus på korset, sier Bleken som har hatt bildene på kjøkkenet i snart et par års tid. Han synes det er morsomt å se igjen bildene han laget for mer enn 40 år siden, og at de nå er samlet på utstilling.