Ta deg en svingom på Ringve museum

For første gang i Norge fremstilles dans på museer. Med en interaktiv utstilling er tanken å vise mangfoldet av pardans, sosial dans og dansekunst. Og det er fullt mulig for publikum til å ta seg en svingom.

Velkommen inn i dansens ulike rom: «Museene danser» er et ustillingsprosjekt ved Ringve, Rockheim og Sverresborg i regi av danseviter Tone Erlien og museumsarkitekt Lars Erik Melhus. 

Den første av tre utstillinger i trilogien «Museene danser – tre interaktive fortellinger om dans» ble åpnet på Ringve Museum tirsdag kveld. «Museene danser» er et treårig samarbeidsprosjekt mellom Norsk senter for folkemusikk og folkedans og museene i Sør-Trøndelag. Tre utstillinger med ulikt innhold skal settes opp på Ringve, Rockheim og Sverresborg for å vise bredden av dansetradisjoner, dansestiler og dansemiljøer i Norge, ifølge prosjektleder Tone H. Erlien.