Nøttebunner
90g hasselnøtter
30g usaltet smør
150g sukker
20g maisenna
3stk eggehvite (90g)
15g melis som siktes over bunnene
rist hasselnøttene i forvarmet ovn på 175 grader i 10 min
avkjøl og ta av skallet
kjør i foodprosessor til finhakket
smelt smør og la det avkjøles litt i romtemperatur
bland de hakkede nøttene med halvparten av sukkeret og maisennamelet
pisk eggehvitene til de skummer, tilsett resten av sukkeret litt av gangen og pisk til marengs
vend inn blandingen av nøtter, sukker og maisenna i marengsen
ta litt av blandingen (2ss) og bland med smøret, rør til smøret er blandet inn i marengsen.
Bland så smørblandingen i resten av marengsen ved at du vender den forsiktig sammen med slikkepott
Hell marengsen i en sprøytepose og sprøyt i en spiral på ca 15 diameter
Sikt melis over
Stek bunnene i forvarmet ovn på 170grader i ca 14min
Skjær ut ønsket form på bunnen og støp sjokolademousse på toppen
Sjokolademousse
eggeplomme 66g
sukker 33g
fløte ¼ dl
gelatinplater 2stk
mørk sjokolade 150g
fløte 233g (2,5dl)
pisk fløten myk
pisk eggeplommer og sukker
smelt sjokoladen i vannbad, og spe det i eggeplomme/sukkerblandingen
bløtlegg gelatin og varm det om med ¼ dl fløte
bland inn kremfløten i egg/sjokoladeblandingen med forsiktig røring
ha i gelatin og bland
ha i ønsket form og frys
Appelsinkjerne
2 dl saft av appelsin
2 plater gelatin
varm opp saft av appelsin
ha i bløtlagt gelatin
støp i ønsket form, og frys ned
legg gele i midten av kaken når du støper den, så får du en flott appelsinkjerne
Hvit sjokoladeglassur
glukose 150g
melk 75g (0,75dl)
kondensert melk, søtet 100g (1dl)
gelatin 5 plater
hvit sjokolade 200g
titandioksid 1-2ss
gul farge (flytende eller pulver)
kok opp glukose, vikingmelk, melk
tilsett gelatin
hell over den hvite sjokoladen
ha så i titandioksid, og kjør med stavmixer
ha deretter i fargen
glaser moussekaken frosset, glasuren må ikke være for varm (ca 30-40 grader)
Pynt:
- Pynt med sjokoladedekor, bær, sponge, frysetørket bær/frukt, urter eller lignende