Nøttebunner

90g hasselnøtter

30g usaltet smør

150g sukker

20g maisenna

3stk eggehvite (90g)

15g melis som siktes over bunnene

  • rist hasselnøttene i forvarmet ovn på 175 grader i 10 min

  • avkjøl og ta av skallet

  • kjør i foodprosessor til finhakket

  • smelt smør og la det avkjøles litt i romtemperatur

  • bland de hakkede nøttene med halvparten av sukkeret og maisennamelet

  • pisk eggehvitene til de skummer, tilsett resten av sukkeret litt av gangen og pisk til marengs

  • vend inn blandingen av nøtter, sukker og maisenna i marengsen

  • ta litt av blandingen (2ss) og bland med smøret, rør til smøret er blandet inn i marengsen.

  • Bland så smørblandingen i resten av marengsen ved at du vender den forsiktig sammen med slikkepott

  • Hell marengsen i en sprøytepose og sprøyt i en spiral på ca 15 diameter

  • Sikt melis over

  • Stek bunnene i forvarmet ovn på 170grader i ca 14min

  • Skjær ut ønsket form på bunnen og støp sjokolademousse på toppen

Sjokolademousse

eggeplomme 66g

sukker 33g

fløte ¼ dl

gelatinplater 2stk

mørk sjokolade 150g

fløte 233g (2,5dl)

  • pisk fløten myk

  • pisk eggeplommer og sukker

  • smelt sjokoladen i vannbad, og spe det i eggeplomme/sukkerblandingen

  • bløtlegg gelatin og varm det om med ¼ dl fløte

  • bland inn kremfløten i egg/sjokoladeblandingen med forsiktig røring

  • ha i gelatin og bland

  • ha i ønsket form og frys

Appelsinkjerne

2 dl saft av appelsin

2 plater gelatin

  • varm opp saft av appelsin

  • ha i bløtlagt gelatin

  • støp i ønsket form, og frys ned

  • legg gele i midten av kaken når du støper den, så får du en flott appelsinkjerne

Hvit sjokoladeglassur

glukose 150g

melk 75g (0,75dl)

kondensert melk, søtet 100g (1dl)

gelatin 5 plater

hvit sjokolade 200g

titandioksid 1-2ss

gul farge (flytende eller pulver)

  • kok opp glukose, vikingmelk, melk

  • tilsett gelatin

  • hell over den hvite sjokoladen

  • ha så i titandioksid, og kjør med stavmixer

  • ha deretter i fargen

  • glaser moussekaken frosset, glasuren må ikke være for varm (ca 30-40 grader)

Pynt:

- Pynt med sjokoladedekor, bær, sponge, frysetørket bær/frukt, urter eller lignende

Gul sjokolademoussekake til påske Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
Sjokolademoussekake med hvit sjokoladeglasur farget gul i anledning påsken Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth