«Ja, jeg vil finne dem som gjorde det, og jeg vil straffe dem. 39 år etter», Casey Stuart (Nicola Walker) – egenrådig etterforsker i London-politiet, etter at et lik er funnet på en byggeplass. Etter mye om og menn er liket tidfestet, identifisert – og en notisbok avdekker vedkommendes forbindelser.

Når vi har kommet så langt er de to første episodene unnagjort – men samtidig er vi gjennom aktiv kryssklipping blitt kjent også med de fire som utgjør de mistenkte i den kalde saken som blir gjenopptatt – drapet på den unge hjemløse Jimmy Sullivan i 1976.

Vil du heller gi deg strømmingen i vold? Sjekk Adresseavisens strømmeguide

De mistenkte er følgende. Robert Greaves, prest og pappa. Sir Phillip Cross, maktglad entreprenør med store oppdrag for myndighetene. Middelaldrende Lizzie Wilton, som sammen med sin mann jobber med ressurssvake, svarte barn. Rullestolbruker Eric Slater som tar vare på sin demente kone.

Hva bør du se på kino i påsken? Sjekk Adresseavisens guide

Skuespillerkreftene er også her de beste. Nicola Walker har spilt i en rekke spenningsserier i de siste årene. Trevor Eve er best kjent som mangeårig etterforskningsleder i fredagskrimserien «Kalde spor» er her den arrogante mistenkte Sir Phillip Cross. Tom Courtney, som sist ble sett i kinosuksessen «45 år» mot Charlotte Rampling er den tilknappede rullestolbrukeren Eric Slater.

Dette skrur seg (nok) etter hver til. Men det er en omstendelig etterforskning og en omstendelig fortellerteknikk.

Anmeldelsen er basert på to av seks episoder.