I tillegg til å være en av få autoriteter på middelaldermystikeren Rex Illuminatis, har bokjegeren Anna en enestående teft. Under letingen etter en bestemt utgave settes hun i forbindelse med en moderne mordetterforskning. I Barcelona har en serie kvinner blitt drept på bestialsk vis etter en 700 år gammel oppskrift.

Handlingen hopper fram og tilbake mellom flere tidsaldre, og underveis er det krevende å holde styr på alt. Forfatteren står på skuldrene til flere moderne spenningsbøker og har plukket fritt fra både ny og gammel konspirasjonsteori. Stykkevis skriver hun svært godt, det varieres mellom lange sluttede setninger i biten fra attenhundretallet, mens i nåtidsskildringene blir setningene korte og konsentrerte. Det legges opp til en stor finale, men dessverre innfrir ikke denne avslutningen helt.

Mellom historielagene er det biter som mangler, og viktige tråder blir hengende i lufta. For eksempel blir jeg aldri sikker på hva som er motivasjonen til hovedkarakteren. Mye bra underveis, men som helt verk kommer ikke boka helt i mål.

Anmeldt av MARIA ÅROLILJA RØ