I tredje bok i serien har forfatteren fortsatt en god glid; det er som om teksten flyter motstandsløst ut av hennes magiske penn. Denne gangen er det en morder som sender kroppsdeler i posten til Cormoran og assistenten Robin. Alt tyder på at det er en gammel fiende av Strike som står bak, og vår helt må snu på hver stein i sin ubehagelige fortid for å få saken løst.

Listen over mulige antagonister begrenser seg til tre. Til å begynne med suges jeg greit inn i handlingen, men det er en veldig ensformig type ondskap disse karene representerer, for meg flyter de etter hvert over i hverandre. Forholdet mellom Robin og Cormoran tar mye av fokuset, og den strikken er tøyd vel langt nå.

Tekstsnutter fra låtene til Blue Öyster Cult er et gjennomgangstema, men den mest nærliggende musikalske referansen, slik jeg opplever boka, er en litt for lang speedmetal-plate. Det er høyt tempo fra første side, og når det noen hundre sider senere ikke har vært noen vesentlige taktskifter, blir det bare masete.

Anmeldt av MARIA ÅROLILJA RØ