Årets kjøkkensjef i 2016 var særdeles spent kjøkkensjef høsten 1998 da hun hadde tatt spranget fra Oslo og hjem til Trondheim for å starte nytt utested.

I et kaos av gamle lenestoler i alle varianter sitter Heidi Bjerkan og smiler tappert. Hardkjøret foran åpningen av Credo restaurant og bar kjennes på kroppen, men kjøkkensjefen gleder seg til å komme i gang over grytene, rapporterte Adresseavisens journalist Klaus Joacim Sonstad.

Bildene på negativfilmen fra journalisten viser at «det var litt igjen» før gjestene kunne slå seg ned ved bordet i byens nye gourmet-restaurant. En totalrenovering gikk mot slutten og åpning nærmet seg. På veggene var det murpuss - på golvet kaos.

Alle «Den gang da»-artiklene samlet her

Det er ikke mye igjen av Banzara Curry House i Ørjaveita 4 nå om dagen, konkluderer journalisten nøkternt og skildret elektrikere, snekkere og rørleggere som var høyt og lavt.

I stedet for indisk restaurant skulle Credo inn med to etasjer ambisiøs restaurant og bar. Ordet gikk foran dem - det var tross alt nesten-legender som hadde slått sine hoser sammen for å åpne «drømmestedet». Heidi Bjerkan var et forholdsvis ubeskrevet blad i Trondheims kulinariske miljø, men Calle Fegth og Tor Scjølberg hadde opparbeidet seg «ry»:

Førstnevnte gjorde Andetagen over Kafé Gåsa til en höjdare, sistnevnte er en av grunnene til 3B-suksessen de siste årene.

«Voksen-3B» ble raskt et kallenavn, og allerede før de åpnet ble driverne konfrontert med klengenavnet.

Ryktene vil ha det til at de som er lei av 3B vil trives her. Det vil ikke Heidi Bjerkan kommentere. - Men vi satser nok på et litt voksnere publikum, 25 pluss, smiler hun.

Allerede i 1998 var det forbløffende mange over 25 år som hadde fullført 3B og var klar for Credo. Baren ble raskt en publikumssuksess og restauranten har vunnet så å si alt av lokale restaurantpriser fra starten fram til i dag. Restauranten har hatt flere tunge perioder økonomisk, noe oppstarterne i grunn også så for seg.

- Vi regner ikke med å bli rike på dette over natten. Vi regner vel ikke med å bli rike på dette i det hele tatt, ler Heidi

Økonomisk suksess eller ei. Ingen er i tvil om at det skjedde noe viktig for utelivstrondheim da Banzara Curry ble til Credo høsten 98. Stolhaugen Bjerkan ble avbildet i ble etterhvert til møblement i andreetasjen og så vidt vi husker rakk de sin egen åpning også.

Credo er anmeldt av Smakspolitiet

Innspurten: Det sto fremdeles litt igjen da Adresseavisen besøkte Credo i begynnelsen av oktober 1998. Foto: Klaus Joacim Sonstad