- Den første konserten ble solgt ut etter to dager. Helt sjukt. Så vi satte opp en ekstrakonsert, som skal gå før hovedkonserten. Noen synes sikkert det blir feil, men slik gjør Madonna det også, sier Audestad.

Bandet er ferdigøvd. 32-åringen fra Hitra tilbringer de siste timene før releasekonserten på stuegulvet hjemme og tenker på hva hun skal si til publikum mellom låtene. Hun noterer ned noen stikkord, kanskje noen morsomheter også.

- Det er viktig å si noe vettugt for å hjelpe folk inn i tekstene slik at de blir nysgjerrige på sangene, sier Audestad. Hun er ikke nervøs. Bare forferdelig spent. Konsertene på Dokkhuset henger høyt.

- Det står Charlotte Audestad på plakaten, og om konsertene går «ått skogen», så er det min feil. Men jeg skal levere 100 prosent, lover hun.

Kulturjournalist Vegard Enlid har anmeldt Audestads nye album «Ni nye». Les hva han mener om albumet her

Knuste hjerter

Artisten er kjent for sine ærlige og morsomme trønderske tekster om kjærligheten og livet. Det tredje albumet «Ni nye» lanseres fredag 1. april, og er intet unntak.

- Tekstene handler om relasjoner og knuste hjerter, men denne plata er mer leken. Både musikalsk sett og tekstmessig. Jeg har begynt å skrive om andre folk også, så plata handler heldigvis ikke bare om meg, sier hun.

Låta «Ekte kjærlighet» ble til etter å ha overhørt en samtale mellom to menn. Hun bet seg merke i at den ene mannen sa at det beste med arbeidsdagen var at han jobbet overtid og slapp å dra hjem til kona.

- Tenk det. Han hadde sikkert vært gift i 30 år, så står han der og prater nedlatende om kona si. For 30 år siden snakket han sikkert bare om hvor bra hun var. Men det er kanskje slik, at de man elsker, tukter man, sier artisten.

Les også: Dette er Trøndelags mest «vilt forelska» par

Sanger fra virkeligheten

Noen låter er imidlertid hentet fra artistens liv, som «Den dagen du forsvant».

- Folk tror først at det er en kjærlighetshistorie, men den handler ganske enkelt om et sykkeltyveri. Det var ganske traumatisk, faktisk. Jeg ble frastjålet den fine karbonsykkelen min, sier en fortvilet Audestad, som aldri fikk sykkelen tilbake.

Heldigvis får hun utløp for frustrasjonen i låta, og man kan høre henne synge: «Æ håpe at kjeltringen fyk over styret, og får skrubbsår i trynet i all evig tid» fra scenen på Dokkhuset hele to ganger torsdag kveld. Begge konsertene er utsolgt, noe som stadfester Audestads posisjon som artist i Trøndelag.

Arve Tellefsen, Åge Aleksandersen og Charlotte Audestad stilte opp til støtte for musikklinja på Fosen. (Pluss)

Fra Liverpool til Otterøya

«Ni nye» er spilt inn i Fjøset Lydstudio på Otterøya utenfor Namsos. Uvante og mer beskjedne omgivelser for artisten som spilte inn sitt forrige album i Liverpool.

- Studioet er bare et rom, og det er ingen som hører om plata er spilt inn i Liverpool eller i et fjøs på Otterøya. For meg er det viktigste å være sammen med de folkene jeg er glad i og spiller musikk sammen med, sier hun.

Nervene gir seg godt til kjenne rett før konsertene. Det er slik det skal være. Da kjenner Audestad at artisten inne henne virkelig lever. Kanskje er det denne følelsen hun prøver å få fram gjennom låta «To ville snøfnugg», hennes personlige favoritt.

- Den er jeg ekstra glad i. Den handler om å leve i nuet. Man vet jo at øyeblikket går over, at våren tar snøfnugget slik som hverdagen kommer og tar oss, sier Audestad.

- Er du flink til å leve i nuet?

- Jeg har blitt flinkere. Jeg har sluttet å bekymre meg så mye. Det er tullete å bruke tid på noe man ikke vet kommer til å skje, sier hun, før hun bekymrer seg litt for konsertene likevel. Så tullete.