– Det er stor stas. Hun er så søt! Det er livets dessert å få barnebarn, fastslår Trond Giskes mor, Norunn Illevold Giske (80).

Torsdag ettermiddag ble den nye verdensborgeren født, 3870 gram og 53 centimeter lang. Farmor Norunn fikk beskjeden om sitt femte barnebarn like før hun skulle på korøvelse med en gruppe fra koret Embla torsdag kveld. Musikeren og kordirigenten som rundet 80 år i fjor er fortsatt særdeles aktiv i musikklivet i Trondheim. Les intervjuet fra 80-årsdagen her.

– Humøret var på topp og jeg viste bilder til kormedlemmene, forteller hun.

«Lillejenta kom til verden i går ettermiddag. Takknemlige foreldre og glad storesøster gleder seg over det nye familiemedlemmet», skrev Trond Giske på sin Facebook-profil fredag.

Ventet spent

Fra før har Norunn Illevold Giske og mannen Bjørn fire barnebarn: En gutt og tre jenter, på 25, 14, 13 og 12 år. Datteren Mari har tre av dem, mens sønnen Trond har Una, som blir 13 i april. I påska hadde bestemoren besøk av Maris to jenter og de ventet spent på beskjed fra sønnen og svigerdatteren i Oslo.

– Vi gikk og ventet, og det er alltid spennende. Men heldigvis gikk alt bra. Nå gleder vi oss bare til å komme ned til Oslo for å få sett henne, sier Giske, som er bundet opp i flere koroppdrag i helgen og uke som kommer.

– Men vi skal komme oss nedover så snart som mulig, sier hun.

– Lang og lik sin far

Trond Giskes tante, Jorun Giske, startet i høst en strikkeaksjon for flyktningbarn i Libanon. I vinter har hun samlet inn garnrester for å strikke mer, og dessuten inspirert til oppstart av strikkeklubber flere steder i landet. Nå forbereder hun en ny forsendelse til Libanon i mai. Da Adresseavisen besøkte henne i leiligheten i Ila i februar hadde hun også rukket å lage et sett med babyklær til den lille jenta.

– Det kom ei fin lita jente, lang og lik sin far. Det er strålende å få mitt 18. gammeltantebarn! Jeg er heldig som har en skikkelig storfamilie. Men vi er godt vant til det, min mormor hadde hele 32 barnebarn, sier Jorun Giske.

Hun har planen klar: Storesøster Una skal få forære lillesøsteren jakken, mens de to andre kusinene skal få overrekke lue, sokker og skjerf.

Trond Giske og mor Norunn Illevold Giske ved grunnsteinsnedleggelse på nytt tilbygg ved Ringve Museum i 2012. Nå gleder mor Giske seg over å bli farmor på ny. Foto: Jens Søraa, Adresseavisen
Strikkeglede: Jorun Giske (88) gleder seg stort over sitt 18. gammeltantebarn. Sammen med Anne Antonsen og datteren hennes, Karin, og en rekke andre driftige damer strikker hun stadig ullsokker som skal sendes til flyktningleirer i Libanon. Foto: bård sande