«Snow White and The Huntsman» fra 2012 var en halvdårlig blanding av brødrene Grimms eventyr og «Game of Thrones», hvor scenografi og dverger var klart best. Oppfølgeren er minst ett hakk dårligere, og fortoner seg som en dyrekjøpt, men lettvint tenåringsvariant av animasjonssuksessen «Frost» fra 2013.

Les anmeldelsen av «Frost»

Dramaet om isprinsessen i «Frozen» er en av de største filmsuksessene i nyere tid. En film som i originalversjonen er enda bedre enn min anmeldelse av den norskdubbede tok høyde for. «The Huntsman: Winter's War» har imponerende navn på rollelista. Jessica Chastain og Emily Blunt har ikke hatt så dårlig materiale å spille med på mange år.

Det kan være grunn til å spørre hvor det har blitt av Snøhvit i denne filmen, men det er ikke det som er problemet ved den. Ei heller at det har blitt et eventyr om to sterke søstre som utroper kjærlighet til en slags hovedfiende. På den andre siden har vi Jessica Chastain og Chris Hemsworth som krigere og jegere som prøver å stikke av til fordel for kjærligheten.

Regissør Nicolas-Troyan var ansvarlig for de visuelle effektene i forgjengeren. De er også nå bedre og mer imponerende enn manus og regi. Emily Blunt virker helt utilpass som isdronningen Freya, mens Charlize Theron ser i det minste ut til å ha en slags glede ved å spille ondskapsfull dronning-bitch, for å bruke dvergenes terminologi.

Dvergenes er best og ganske morsomme nå også, men bare fire stykker denne gang, i en suppemiks av fantasy og eventyr som åpenbart er tenkt som en «Frozen» for de litt større. Den moderne Disney-klassikeren fra 2013 er på alle måter mange hakk bedre som film, også for de over 12 som denne er laget for.

Skrekkelig eventyr: Emily Blunt som isdronning og Charlize Theron som hennes ondskapsfulle søster, i en film som er et lavmål i skuespillernes karrierer, ifølge vår anmelder. Foto: Giles Keyte