I 1985 fikk han bilde sammen med Bruce Springsteen, 31 år senere får Bjørn Valø oppleve helten i hjembyen.

- Jeg har venta lenge på dette. Vi kompisene har jo spøkt med at han må bli mindre populær, slik at han bookes til Melhusfestivalen eller noe sånt. Men når det ikke har skjedd, er dette et veldig godt alternativ, ler Valø.

Eksklusivt møte i '85

Adresseavisen hadde i 1985 en artikkel om Valø og kompisen Johnny Olsvik, som fikk en lengre prat med The Boss i forbindelse med stjernens legendariske konserten hans på Nya Ullevi i Göteborg.

Les om denne saken her!

Da hadde Springsteen gitt ut «Born in the USA» og var verdens største rockeartist. Den gangen var kompisene 19 og 20 år, og allerede velbevandrede fans som til og med hadde valfartet til Springsteens hjemsted New Jersey for å suge inn atmosfæren som hadde inspirert sangene.

Ingen journalister eller andre fans kom nær Springsteen under oppholdet i Göteborg, men guttene fra Trondheim ga seg ikke. Først tok de igjen bilen hans på rødt lys utenfor hotellet, og fikk en autograf. Senere oppdaget de samme bil et par kvartaler unna, og da tok Springsteen seg tid til en lengre prat og bildeposering.

- Da gjengen snakket om episoden etterpå, satt det en journalist fra Adressa på nabobordet. Han fikk en god historie, minnes Valø.

Varmer opp med Milano

Han har allerede kjøpt billetter til Springsteens konsert på San Siro i Milano 5. juli. Der skal datteren på 12 år få sin Springsteen-debut (storebrødrene hennes ble initiert i 4-5-årsalderen). Nå må han be samme datter om tilgivelse.

- Hun spiller Dana-cup under konserten i Trondheim. Men med fly opp og ned må det vel gå bra, jeg må få med meg Bruce i Trondheim.

Valø husker ikke hvor mange konserter han har vært på, men han har sett Springsteen i England, Sverige, Norge, USA – og snart Italia.

- Jeg er nok ikke den som har vært på flest, jeg har kompiser som legger opp feriene sine etter Springsteens turneer, sier Valø, som likevel er veldig glad i Springsteen fortsatt.

- Det har skjedd mye siden den gangen, og jeg kan ikke alle låtene lenger. Men han er ikke forandret, om noe så er han blitt bare bedre. Det har vært mye artig, og han har lagt grunnlaget for mange gode fester.

Kan bli gjentakelse

At han kommer hit med «The River»-turneen, passer Valø godt.

- Det var jo da det løsnet for ham i Norge, før det hadde vi hatt ham litt for oss selv. Men det er et flott album. Så har jeg fått referat fra kompiser som så ham i New York tidligere i år. Det var visst ikke direkte dårlig!

- Du kommer kanskje ikke til å løpe etter Springsteen med autografblokka denne gangen?

- Hvem vet? På noen områder vokser man aldri opp. Men det vil nok ikke se like stilig ut i dag.

Johnny Olsvik fikk bamseklem av The Boss i 1985
Autografen guttene fikk i 1985