Det tar ikke lang tid før «Lykkelig i 24 timer» fremstår som en tysk utgave av John Cassavetes «A Woman Under the Influence». En kvinnes uvanlige og emosjonelle oppførsel truer med å slite i stykker et ekteskap, med tilskueren som passiv passasjer i et forhold på sammenbruddets rand, men der Cassavetes’ film var banebrytende og intens blir «Lykkelig i 24 timer» en helt grei gjenfortelling av hendelser vi har sett før.

30-åringen Hedi Schneider får plutselig panikkanfall etter at grandtanten hennes dør og en kollega forsøker å begå selvmord, som deretter fører til at hun utvikler en angstlidelse. Hverdagen til Hedi, ektemannen Uli og sønnen Finn blir umiddelbart satt på pause mens hun på ulike måter forsøker å finne tilbake til den hun én gang var.

Filmen er basert på regissør Sonja Heiss’ egne opplevelser med angst og depresjon og forsøker både å være en litt pinlig «putekomedie» og et lettere dramatisk blikk på samliv og kjærlighet som kjører seg fast. Den ellers rasjonelle og taktfaste Uli blir mer og mer irritert over konas irrasjonelle oppførsel, mens hun selv ikke forstår hvorfor ektemannen plutselig oppfører seg så annerledes.

Gjenkjennelsesfaktoren vil nok være høy for mange som har opplevd noe lignende, men utover dette blir ikke «Lykkelig i 24 timer» en spesielt gripende historie. Karakterene blir bare slitsomme, sjeldent sympatiske, og den pinlige humoren fremkaller kun himling med øynene.

Dramakomedie: Uli (Hans Löw) og ​Hedi (Laura Tonke) slites sakte, men sikkert fra hverandre idet Hedi utvikler en angstlidelse. Det skaper selvsagt forviklinger. Foto: Mer Filmdistribusjon