Med sin blanding av psykedelia, shoegaze og drømmepop – litt Sonic Youth, litt My Bloody Valentine, litt Cocteau Twins – plasserer Panda Panda seg flott og logisk i en moderne trondheimstradisjon i kjølvannet av band som Snøskred, Dråpe og Gold Celeste/Angelica's Elegy.

Sentral i utviklingen av dette soundet har vært Greener Productions på Bakklandet, og bandet rakk å spille inn «Millions EP» med Karl Klaseie (Snøskred, Angelica's Elegy) bak spakene før studioet stengte i fjor.

Les flere anmeldelser

«New Friends» er en knallåpning, med en aldeles nydelig og akkurat passe fjern vokalmelodi som deles mellom Ragnhild Jamtveit og Håkon Kjenstad. Et skikkelig indie-anthem som fester seg på akkurat riktig måte uten å trenge seg på. Like oppsiktsvekkende bra er ikke resten av ep-en, men den holder.

«Halcyon Years» har en svakere melodi, men gjør godt opp for seg med en aldri hvilende, Bent Sæthersk basslinje og gitarstøyinnfall. «Why Are You Still Here» er en ambisiøs låt som veksler mellom å gnistre og sveve. Panda Panda er gode på kontrasten mellom kvast, energisk band og rolige, verdige melodilinjer! Siste låt «Fuels» tar det ned på kassegitarnivå, og selv om både band og stemmer funker også uten filtre og effekter, blir den et ørlite antiklimaks.

Bandet låter uhyre stilsikkert, ofte melodisk inspirert, og med mer smittende energi enn mange sjangerkamerater. Selv om jeg gjerne skulle hørt enda flere særheter man kunne elsket eller hatet og en større vilje til å fucke opp sjangeren, viser Panda Panda med «Millions EP» at gitar-indien fortsatt har stolte fanebærere i Trondheim.

Anmeldt av VEGARD ENLID

Foto: Riot Factory