På sin fjerde utgivelse fortsetter stoner-, psykedelia- og spacerock-trioen Black Moon Circle ufortrødent å spille seg fra 70-tallet, via Trondheim og skylaget og ut i kosmos.

Fire låter lange «Sea of Clouds» er flere hakk tydeligere og mer låtbasert enn trioens forrige album, den instrumentale «The Studio Jams Vol. 1: Yellow Nebula in the Sky» fra i fjor – og sånn sett en videreføring av «Andromeda» fra 2014. Innledningsvis klarer de likevel ikke helt å treffe balansen og få løft i møtet mellom strukturerte og jammete partier. Verken «Lunar Rocket» eller seige «The Magnificent Dude» er blant bandets beste øyeblikk. Så hever det seg kraftig på platas to siste: Hypnotiske «Moondog» deler ørkenrock-vibbene fra «Andromeda»-låten «Dragon», og holder igjen med effektivt resultat. Og vinneren kommer i form av eminente «Warp Seed», som faktisk er innom et godt refreng mens den bygger seg opp til en voldsom, massiv avslutning.

Les flere anmeldelser

Seig, kompromissløst og fullstendig fritt for billige triks - BMC gjør ikke noe forsøk på å tekkes andre enn sjangerentusiaster og holder seg tett opp mot en veletablert estetikk. Gjennom fire utgivelser tegner det seg et bilde av et band som utvikler seg i om lag samme omstendelige tempo som låtene, der retningen og sluttmålet ikke alltid er like åpenbar. Så er jeg usikker på om dét først og fremst er en kritikk eller en kompliment - som «prosessorientert» langlytting er det luksuriøst og oppslukende, samtidig hadde jeg likt å høre flere fremmedelementer og markante ideer.

Coveret er for øvrig satt sammen av 100 malerier av Marius Martinussen, og de første 100 vinylkjøperne får sin del av originalverket med på kjøpet. Bandet holder slippkonsert i Lobbyen fredag 29. april

Anmeldt av VEGARD ENLID

Foto: Crispin Glover Records