Berlinfilharmonien på Røros som hjemmeunderholdning

En ideell kombinasjon av musikk og visuell kommunikasjon, der Berlinfilharmonien og Vilde Frang løftet Røros opp i sfærenes harmoni.  

- Det ble det faktisk en stor musikalsk opplevelse da NRK 1 overførte direkte den svært omtalte konserten med Berlinfilharmonien i Røros kirke søndag midt på dagen, skriver vår anmelder.   Foto: Geir Tønset

Symfonikonserten og fjernsynet er nok ikke den beste kombinasjon. I hvert fall ikke i utgangspunktet. De sprikende visuelle inntrykkene kan fort forstyrre den musikalske opplevelsen. For ikke å snakke om alle de ulike aktivitetene som kan løpe parallelt når konsumet av hjemmeunderholdningen stort sett finner sted. Likevel ble det faktisk en stor musikalsk opplevelse da NRK 1 overførte direkte den svært omtalte konserten med Berlinfilharmonien i Røros kirke søndag midt på dagen. For det ble faktisk en begivenhet av det store, der Vilde Frang fikk vist seg i sitt glansnummer med Mendelssohns fiolinkonsert i e-moll og Simon Rattle fikk demonstrert hvordan en gjenvisitt med Beethovens Eroica-symfoni kan snu opp ned på vante forestillinger, og et heller lite spilt Grieg-stykke (Aften på Høyfjellet) kan pusses slik at det blir en perle.