Det er ikke bare bare å lage en sammenhengende og severdig langfilm basert på et spill som Angry Birds. Ikke uventet har filmen blitt oppjaget og hektisk fra første stund, med alskens fjærkre fartende rundt i ymse ærend. Hovedfuglen Red er en venneløs, temperamentsfull og lite vellykket fyr, med en mytisk havørn som eneste inspirasjonskilde. Når en gjeng med grønne griser ankommer fuglesamfunnet, får han imidlertid sjansen til å innta en ny rolle.

Filmen er ikke uten kreative innslag og inneholder en god del treffende vittigheter, som når Red sendes på sinnemestringskurs og tvinges til samtaleterapi, pusteøvelser og kunstnerisk utfoldelse i selskap med likesinnede. Vi møter flere av karakterene kjent fra spillet, som den eksplosive Bomba og den hyperaktive Chuck. Til tider snakkes det dessverre ganske utydelig, noe som understøtter et rotete helhetsinntrykk. Mange vil nok uansett glede seg over å gjenkjenne elementer fra spilluniverset, først og fremst i form av temaet fuggel versus gris samt dramatikk rundt et stort antall egg på avveier.

Overgangene i historien blir etter hvert rimelig forserte, og sett under ett blir «Angry Birds Filmen» for kaotisk og sprikende til å plassere seg over gjennomsnittet. Artighetene som faktisk finnes drukner i alt ståket, og «Angry Birds Filmen» ender dessverre opp som en forglemmelig affære.

Anstrengt fuglemoro: Ikke helt vellykket overgang fra spill til spillefilm for «Angry Birds» ifølge vår anmelder. Foto: Columbia Pictures and Rovio