Debatten har vært intens og meningene sterke etter at bilder som antyder byggehøyden på nye Trondheim Spektrum ble vist for noen dager siden.

Skjønner folk er skremt

- Jeg skjønner at folk er skremt. Selv jeg skvatt da jeg så bildene som er utarbeidet i forbindelse med behandlingen i Trondheim kommune. Derfor er det viktig å presisere at det kommer ikke til å bli slik disse skraverte skissene viser, sier administrerende direktør Ola Eriksen i Trondheim Spektrum.

Derfor har han sørget for å få laget montasjer han mener er mer realistisk i forhold til hvordan Trondheim Spektrum kommer til å bli, etter at først høringsrunder, så anbudsrunder så byggeprosess er gjennomført.

Den nye hall A skal stå ferdig til prøve-EM i håndball 2019, planforslaget er anbefalt av Rådmannen og bygningsrådet sluttet seg til på møtet i mai. Det er nå lagt ut til offentlig ettersyn og sendt på høring. Fristen er 6 uker fra 31. mai.

Folkemøte torsdag

Torsdag er det et folkemøte på Øya der den nye store naboen skal til debatt.

- Jeg har registrert dette møtet, og jeg skulle ønsket at vi også var invitert. Jeg tror vi kan bidra med nyttig informasjon, sier Eriksen.

Det folk reagerer på er byggehøyden som vil øke drastisk fra dagens nivå. Noe av årsaken til dette er ønsket om at Trondheim Spektrum skal huse internasjonale artister, av typen Lady Gaga og John Mayer som reiser rundt på arenaer som dette med egne scenerigger.

Rockeartister krever takhøyde

- Jeg ble invitert for å se på tegningene for nye Trondheim Spektrum våren 2015, og konstaterte da at den indre høyden på hallen var 12 meter. Minimumskravet for at store internasjonale artister med egen turnérigg skal vurdere en hall er en høyde på 18 meter. Jeg konstaterte derfor at med disse planene ville Trondheim Spektrum være uaktuell for disse artistene, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Publikum kan ikke komme i bil

- Men er Øya egnet som åsted for konserter av denne størrelsen, med så mye transport og så mange publikummere?

- Dette tar ikke vi stilling til. Vi forholder oss til et politisk vedtak, og tar utgangspunkt i det. Øya fungerer fint for transport av scenerigg, og når det gjelder publikum anbefaler vi uansett at alle bør gå til fots eller reise kollektivt når det er arrangementer midt i sentrum, sier Stein Vanebo.

Også håndball krever 18 meter høyde

- Vi hadde en runde med de mest sentrale potensielle brukerne innenfor flere sektorer, og det er ikke bare til konsertformål at det kreves større takhøyde, sier Eriksen. Messearrangører krever 18 meter, og den samme høyden trengs om en skal ha inn 8000 tilskuere på en håndballkamp. Når arealet er såpass knapt som det er må tribuneanleggene være såpass høye, sier Ola Eriksen.

Slik kan inngangspartiet på nye Trondheim Spektrum bli. Foto: Pir 2