- Det er litt skummelt med prøveforestilling. Du føler deg kanskje ikke 100 prosent klar, men du blir ekstra skjerpet, sier Ane Forseth.

Se bildegalleri øverst i saken.

Hun spiller lillesøster Lucy i «Narnia – løven, heksa og klesskapet» når Teaterlaget BUL i Nidaros setter opp sommerteater på Munkholmen for 33 år på rad. Forseth og hennes medspillere har akkurat kommet i land etter en bølgete tur over fjorden.

Fredag er det premiere, men onsdag kveld skal de 30 skuespillerne for første gang gjøre en prøveforestillingen for et publikum.

«Det yngre publikum er sikret spenning og musikalsk underholdning på Munkholmen», skrev anmelder Ole Jacob Hoel om fjorårets sommerteater «Rockeulven».

Løven, heksa og klesskapet

I garderoben er lillesøster Lucy sine søsken i ferd med å komme inn i kostymene.

- Jeg har ikke rukket å bli nervøs fordi jeg fortsatt tror vi skal gjøre en vanlig gjennomgang, sier Borgar Skjelstad, som spiller storebror Peter. Søsknene Randin og Thale Kummeneje, som spiller Edmund og Susan, har også kontroll over nervene. Så langt.

«Narnia» er historien om fire søsken som sendes i trygghet på landet når krigen herjer. Plutselig oppdager de en ukjent verden, der det bor snakkende dyr, merkelige vesener og ei ond heks. I denne verdenen kan de kanskje være til hjelp?

Da 30-årsjubileumet til sommerteateret ble feiret i 2014, ble det ult, krafses og klort på øya utenfor Trondheim.

Regissøren med notatboka

«Når bevrene er ferdig med å synge, kan du være litt raskere med replikken din, Ane?»

Regissør Stian Hovland Pedersen dukker plutselig opp fra ingensteds. Han går fra den ene garderoben til den andre for å gi noen siste instrukser.

- Det kan være latterlig små detaljer som er endret, forklarer Hovland Pedersen mens han titter i notatboka si. Også han er spent på hvordan det første møte mellom publikum og Narnias underlige skapninger vil bli.

- Vi har vært ganske tro til den originale historien, men vi har tatt oss noen friheter, sier regissøren, uten å ville avsløre for mye.

Travel måned

Forseth gleder seg til å tilbringe starten av sommeren som Lucy på Munkholmen.

- Jeg har vært glad i «Narnia» siden jeg var liten. Lucy er glad, barnslig og naiv, det er gøy å skulle leve seg inn i rollen, sier Forseth.

Hun ser ikke mørkt på å besøke Narnia flere ganger i uka den neste måneden.

- Jeg ser fram til å ta båten ut nesten hver dag for å være sammen med venner og spille teater. Det er klart at det tar på å gjøre dette i en måned, men det er verd det, sier Forseth og smiler.

Populære tradisjon

Sommerteateret på Munkholmen har blitt en populær tradisjon, både for publikum og skuespillere. Produsent og bevermor Ingrid Kummeneje forteller at også interessen for BUL har økt.

- Rekrutteringen er nesten altfor god, vi har ikke sjanse til å ta inn alle, sier Kummeneje.

Hun kan ikke huske sist de var så mange på scenen.

- BUL leier inn profesjonelle til regi og andre oppgaver, men på scenen er vi kun amatører, noe vi er stolte av, sier Kummeneje.

En ny båt har lagt til kai på den lille øya. 120 publikummere har tatt turen over sjøen og kan følge stien til festningen, og videre til Narnia.

«Narnia – løven, heksa og klesskapet» har premiere fredag kl. 18.30.