Varmt og velkjent

Istid 5 er en rasende fest av referanser og konflikter, satt inn i en kjent og kjær, men enda større ramme. Spørsmålet er om selve filmkonseptet bør bli særlig mye større nå.

Dovendyret Sid møter kjærligheten i Istid 5  Foto: Filmweb

Det er fjorten år siden første møte med dovendyret Sid, sabeltanntigeren Diego, mammuten Manny og ikke minst ekornrotten Scrat, på evig jakt etter sin kjære hasselnøtt. Nå er femte film i serien om den oppskriftsmessig sammenskrudde dyreflokken fra fjern fortid her. Siden første film har mye skjedd, mange katastrofer blitt avverget og enda flere mindre konflikter utspilt seg i et rasende tempo. Den moralske konflikten denne gang er at Manny (Otto Jespersen) og Ellies (Linn Skåber) datter Fersken (Heidi Ruud Ellingsen) er blitt en stor jente og skal gifte seg. Mens Manny har problemer med å innse at datteren vil ut i en den store verden, truer en enda større fare: en kjempeasteroide med kurs mot jorden.