Nyheter om terror i Europa og 22. juli til tross, det er lite som tyder på terrorfare på de store arrangementene i Trondheim i sommer.

- Vi har vært i kontakt med alle avdelinger allerede i april, og de har vært på grundig befaring, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts og forsikrer om at det bare lyser grønne lamper rundt Springsteen-konserten på Granåsen Arena.

Trondheim Concerts arrangement med et så stort amerikansk navn som Bruce Springsteen gjør at man er nødt til å ta en grundig vurdering av sikkerhet. Når større amerikanske artister kommer til en by, blir politiet automatisk koblet på.

- Vi føler vi oss trygge som arrangør, da vi lener oss på de som jobber profesjonelt med dette, forteller Vanebo. Og legger til at veskesjekking blir gjort på Granåsen Arena som på alle andre store konsertarrangementer, på grunn av generelle ting som flasker og paraplyer.

Akkurat som på Lerkendal

Torgeir Moholt, fungerende driftsenhetsleder ved Felles operativ enhet i Trøndelag Politidistrikt, bekrefter at politiet har en økt årvåkenhet.

- Vi er tilstede med det mannskapet som trengs under ethvert arrangement for å gjøre det godt, forsikrer Moholt.

- Man ser jo politi på Lerkendal under vanlige tippeligakamper også. Men det er ingen endringer i trusselbildet, sier Moholt.

- Blir vurderingene gjort annerledes når det er en stor amerikansk artist som skal spille, eller når det er kontroversielle debatter med sterke kritiske stemmer?

- Vi følger vanlige prosedyrer, og ved større arrangement utarbeides det spesifikke trusselvurderinger som gir grunnlaget for hvilke ressurser som skal brukes. Men på noen arrangementer kan det komme frem noe i vurderingen som gjør at vi skjerper sikkerheten, sier han.

Direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr, forteller at publikum ikke vil legge merke til noe ekstra sikkerhet i år heller.

- Vi er jo arrangør rundt en kjempestor festival, så det er klart at vi har en sikkerhetsplan og jevnlig kontakt med politiet. Det har vi i år også, men ingen ektstraordinære tiltak, det er opp til myndighetene. Og det er ingen signaler om ekstra terrorfare, forteller Myhr.

Myhr sier at selv om Olavsfestdageene ønsker å reise interessante spørsmål, som under Vestfrontmøtet, så ser de ingen ekstra grunn til å trappe opp sikkerheten i år.

- Det er en løpende vurdering, men det er politi og myndigheter som står for vurderingene. Vi følger myndighetenes råd til enhver tid, forteller Myhr.

- Sikkerhet hos oss handler først og fremst om å sørge for at publikum blir ivaretatt på beste måte, slik at vi unngår ulykker og andre avvik.

Arrangøren ved Olsokdagene som starter nå lørdag 24. juli på Stiklestad kan også forsikre om at det ikke er noe spesiell trusselfare i år.

- Vi har en god dialog og et nært samarbeid med politiet. Spørsmål vedrørende sikkerhet håndteres direkte av dem. Vi har som tidligere år ordinært vakthold bestående av frivillige og profesjonelle, sier John Petter Valstad, nestleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

LES OGSÅ: Slik snakker du med barna om terror