- Når folk er redde vinner høyrekreftenes argumentasjon

I sitt foredrag vil Olsokprofil Sidsel Wold ta utgangspunkt i noen få enkeltmennesker for å fortelle om et Europa i en brytningstid. Hun garanterer ikke at publikum går hjem med mer håp.

Sidsel Wold er årets Olsokprofil og gjester Stiklestad onsdag 27. juli med foredraget "Smertefulle vendepunkt". 

På søndag startet Olsokdagene og denne uken vil åtte ulike aktører holde foredrag på Talerstolen Stiklestad. Årets Olsokprofil er NRKs mangeårige Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold. Hun har i en årrekke vært en markant stemme i norsk offentlighet og har særlig gjort seg bemerket med dekningen av Israel-Palestina-konflikten, noe som også var tema for hennes bok "Landet som lovet alt – min israelske reise". En uke før sitt allerede utsolgte foredrag "Smertefulle vendepunkt" er hun på vei mot Lisboa og det er med forventning hun ser frem mot sitt besøk på Stiklestad.