Viljen trumfet

Ole Paus har skrevet nye sanger med utgangspunkt i Olavsfesttemaet Mammon. Bestillingsverket «Ubudne gjester» balanserer hårfint og effektfullt mellom det skjøre og det sterke.

Ole Paus var intenst til stede under fremføringen av Ubudne gjester. 

"Nei nei nei, jeg øker! Kan vi ta den fra toppen av? For denne låten er egentlig så innmari fin", avbryter Ole Paus et drøyt minutt ut i ellevte nummer. I en time har han fremført sine nyskrevne låter, backet av band og Trondheimsolistene. Utbruddet tar pulsen på stemningen i Borggården. Paus kan til vanlig slurve seg gjennom velkjente høydepunkter fra egen katalog og komme i havn, og et band kan improvisere seg gjennom uforutsette temposkift og feilspilling uten at det gjør noe. Men Paus hører selv at han har trukket Trondheimsolistene opp i et tempo han føler ikke kler låten. Men rammen er også annerledes i kveld. Og Paus gir allerede før konserten uttrykk for at bestillingsverket Ubudne gjester er noe han selv ikke helt har kontroll over hvordan vil utfolde seg.