Ny bok og utstilling om selbuvottens historie:

- Folk strikker gjerne mens de er ute og går

- Gammeltante Gjertine vasket på Hyttbakken fest- og bingolokale i Selbu. Hvis noen glemte igjen vottene sine der, visste tante hvem sine votter det var. Alle hadde sin egen variant av selbuvottene før, sier Anne Bårdsgård som står bak boken og utstillingen «Selbuvotter».

Jorun Skrødal (80) strikker gjerne mens hun er ute og går eller ser på tv. Hun har strikket selbuvotter siden hun var 4-5 år gammel. 

Kronprinsesse Mette Marit har. Dronning Margrethe har. Operasangeren Kirsten Flagstad strikket sine egne under pausene på The Metropolitan i New York. Og Barack Obama skal ha fått et par i gave. Selbuvotter finnes overalt, og når du kommer til Selbu er det liten tvil om at du befinner deg i vottenes krybbe. Vottroser er å se på alt fra kommunevåpen til Selbu sparebank.