«Bridesmaids»(2011) viste at ubehøvla amerikansk romantisk komedie med bryllup ikke trengte være en gutteting, som «Wedding Crashers»(2005). Det var spørsmål om tid før det kom en film med både utagerende, rølpete kvinner og menn i rå bryllupsmoro. «Mike og Dave trenger damer» fortoner seg som en slags kombinasjon av filmene over, skrevet av manusforfatterne bak «Bad Neighbours»-filmene.

Filmen er basert på det virkelige brødreparet Mike og Dave Stangle, spilt av Zac Efron og Adam Devine. De ble «berømte» i USA for voldsom respons på en nettannonse etter damer som date til et familiebryllup. I filmen søker de damer til søsterens bryllup på Hawaii. De søker «tekkelige» kvinner for å blidgjøre slekta, men lar seg lure av to utagerende partyvenninner, spilt av Anna Kendrick og Aubrey Plaza, forkledd som lærer og økonom.

Den primitive situasjonskomikken får en ekstra twist ved at kvinnene er minst like drøye som mennene, og dessuten spiller dobbeltspill med partybrødrene. Det gir kvartetten i hovedrollene mer å spille på enn slike komedier flest. Til å være spekket med alkohol, narkotika og prat om mannlig kjønnsorgan, skrur filmen seg overraskende langt mot tradisjonell, bred romantisk komedie med god moral til slutt.

«Mike og Dave trenger damer» er bedre skrevet og spilt enn «Bad Neighbours»-filmene. En rå, dum, men ganske bra komedie som vil støte de som ikke bør se den, men more en god del flere.

Bryllupskomedie: Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Zac Efron og Adam Devine i utagerende bryllupskomedie på Hawaii. Foto: Photo Credit: Gemma LaMana