Ujevnt om jakten på Adolf Eichmann

Sterk historie til underlig film om spillet bak arrestasjonen av Adolf Eichmann.

Underkjent nazijeger: Burghart Klaußner spiller den tyske anklageren Fritz Bauer som medvirket sterkt til at israelsk etteretning fikk arrestert og bortført krigsforbryter Adolf Eichmann.  Foto: Martin Valentin Menke

Historien om den tyske jøden og statsadvokaten Fritz Bauers rolle i jakten på Adolf Eichmann, er verdt en film. Den logistikkansvarlige for jødeutryddelsene under 2. verdenskrig, ble arrestert av den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad i Argentina i 1960, dømt og henrettet for folkemord i Israel i 1962. «Jakten på Edolf Eichmann» viser den lenge ukjente medvirkningen til den tyske anklageren, og pirker i mentaliteten i det tyske samfunnet på slutten av 50-tallet.