- This is bad, very bad, konstaterte Krzysztof Urbanski (33) etter 2-0-tapet mot it-selskapet Evry.

Trondheim Symfoniorkesters stjernedirigent har bidratt til å løfte orkesteret, fylt Olavshallen med begeistrede publikummere og skapt oppmerksomhet rundt kulturbyen Trondheim, derav begrepet «Urbanski-effekten».

Derfor var det kanskje ikke uventet at den svært ambisiøse polakken tok rollen som møtende spiss under RBKS partner-cup på Lerkendal i helga. Urbanski har spilt mye fotball i oppveksten hjemme i Polen, og var før kampen mot Evry optimist.

- Da jeg var yngre spilte jeg fotball året rundt, men med den jobben jeg har nå, har jeg ikke mulighet. Men jeg løper hver dag og trener styrke, forteller Urbanski.

«Helt toillat»

Som dirigent er han vant til å lede orkesteret mot nye høyder musikalsk, men i cupsammenheng måtte han overlate kaptein-ansvaret til Robert Stene. Stene jobber i administrasjonen i TSO, men spiller også for Ranheims førstedivisjonslag.

- Her er jeg bare en del av laget, men det passer meg bra. Det er veldig morsomt å være med, atmosfæren her på Lerkendal er veldig bra, sa Urbanski før kampen.

TSOs direktør Roar Leinan bivånet spillet på sidelinjen, og kan opplyse om at Urbanski nok tar også fotball på alvor.

- Han er et konkurransemenneske, han tuller ikke med dette. Han er jo «helt toillat» når det kommer til fysisk fostring og deltar på beinharde bootcamp-konkurranser i Europa, sier Leinan.

Ikke en lyd

Da det ble klart at TSO skulle delta på sponsorcupen, tok kaptein og lagleder Robert Stene med seg spillerne på en trening for å sjekke nivået.

- Det mest oppsiktsvekkende var at de ikke laget en lyd, de snakket ikke sammen under treninga. Musikerne er vant til å lytte når de kommuniserer, og er lite flink til å snakke sammen. Men det har bedret seg, sier Stene.

Kommunikasjonssjef Nina Steen synes det er gøy at TSO vil være med på fotballcupen der alle RBKs partnere deltar.

- Her spiller vi på en annen banehalvdel enn det vi er vant med, og det er artig at vi får vist oss fram i en helt annen sammenheng, sier Nina Steen.

Krzysztof Urbanski var likevel ikke fornøyd med «bare» å delta. Leinan trøstet ham etter beste evne:

- Uansett hvordan det går i cupen, så var torsdagens Beethovenskonsert i Olavshallen topp score for oss.

Til slutt var det advokatfirmaet Bjerkan Stav som vant partner-cupen. De slo Norsk Renholdsservice 4-2 i finalen.

TSOs stjernedirigent Krzysztof Urbanski deltok i RBKs årlige sponsorcup på Lerkendal i helgen. Han greide imidlertid ikke å ta seieren hjem da TSO spilte mot it-selskapet Evry. Komminikasjonssjef Nina Steen i TSO var en del av supporterne og hadde iført seg operakostyme for anledningen. Foto: Kristian Helgesen, FOTO: KRISTIAN HELGESEN