Hevn over Tante Grusom

11-årig allergiker får tante med psykopatiske trekk som barnevakt, i litt annerledes norsk barnefilm og komedie.

Tante Grusom: Simon Hobbel Rosendahl som 11-årige Gilbert og Gisken Armand som hans selvopptatte tante som passer ham mens foreldrene er på reise i «Gilberts grusomme hevn» 

En film om en 11-åring med sterk allergi mot egg, som får sin sykt selvopptatte tante som barnevakt mens foreldrene er på førjulsferie, låter som merkelig ramme for en familiefilm for 6-åringer og oppover. «Gilberts grusomme hevn» er basert på Stein Erik Lundes prisbelønte, lett groteske barnebok fra 1998, «Eggg». De som kjenner den, vil vite at det ikke akkurat er en pedagogisk historie om allergi som er saken, men en grotesk tragikomedie om en gutt som tar hevn over sin fæle tante.