Etter tre flotte soloalbum med Kjartan Kristiansen som sidemann, var det grunn til en viss spenning og bekymring da det ble klart at Stein Torleif Bjella med nye musikalske medspillere dro mot Namsos for å spille inn neste steg etter en bunnsolid trilogi. Derfor er det litt overraskende at «Gode liv» låter umiskjennelig Bjella på godt og enda bedre.

Litt mer bluesy, mer elgitar og perkusjon gir musikalsk tyngde som kler materialet, som i tekst og melodi er typisk, for ikke å si klassisk Bjella. Tørrvittig, lakonisk humor og selvironi kombineres med varme og inderlighet i tekster med slitestyrke. «Nordnorske kjærleiksdikt» låter som en leken kommentar til høstens debatt om såkalt «virkelighetslitteratur», om en gammel flamme som gjør suksess. «Folk skulle bare visst, det er våre liv ho skriv» synger den småbitre ex-kjæresten.

Til å være på nye veier låter «Gode Liv» ganske kjent. Det gjør ikke mye når den låter såpass kjært. Mer dynamisk innpakning er fint matchet med rom for ordene og tonen, som er Stein Torleif Bjellas største særpreg og fortrinn. De 11 sangene om kvinner, hund, rehabilitering av hus og å bytte clutch selv, utgjør et helstøpt album som vil vare både en høst og en vinter og vel så det. «Oppfølgingsprat» blir sjelden stort bedre enn dette.

Foto: plateomslag