- Vi kunne godt ha fortsatt med Bari. Det er en etablert suksess som har levert gode regnskapstall også i de siste årene, sier Michael Minervini.

- Men det er fint å være i forkant, dumt å vente på at gjestene er borte og det egentlig er for sent, sier Minervini, som startet Bari sammen med Thomas Engel Nilsen for 11 år siden. De to eier fortsatt Bari sammen, og utestedet inngår i et konsern med varierende eierstruktur som dessuten teller blant annet flaggskipet Frati (startet av Michaels far for 40 år siden), AiSuma, Frati Catering og Una pizzeria.

Da Bari startet som et sted for lunch og en kveldsprofil med cocktails, italiensk vin samt typiske antipasti-retter, ble det raskt en stor suksess for et «voksent» publikum som ikke ellers hadde så mye å velge blant i Trondheim på den tiden. Det var dessuten en internasjonal aura over Bari som ikke mange andre steder matchet.

Fullt så sterkt har ikke trykket vært i de siste årene, men spesielt i helgene er det fortsatt tett i baren.

Ville skape et utested de selv ville trives

- At vi slutter nå, har vel egentlig mest med hva vi selv er interessert i. For 11 år siden ville vi skape et utested der vi selv ville trives, nå er vi ikke like opptatt av å henge på bar. Vi er mer opptatt av restaurantdelen av stedet, og det er den vi vil utvikle nå, sier Minervini.

Nå blir det fransk bistro

Når stedet i Munkegata gjenåpner en gang i mars 2017, vil det bli som en fransk bistro, et type sted Minervini mener Trondheim mangler.

- Det er steder som definerer seg selv som bistro eller brasseri, men de har gjerne en annen profil enn den klassiske franske bistroen. De har litt høyere ambisjoner og satser på kortreiste råvarer.

Franske oster og viner

- Her vil vi satse fransk, med franske oster, franske viner og klassiske franske bistro-retter, kanskje starte dagen med croques, løksuppe og quiche som lunsjretter, og så dra til med østers og boeuf bourguignon på kveldene, sier Michael Minervini. Han er halvt italiensk, og det italienske har preget restaurantprosjektene hans, inntil nå. – Jeg har jo drukket Barolo hele livet, nå er det på tide å fordype seg i burgunderen, ler han.

Men ikke rødrutete duker

- Og så blir det rødrutete duker på bordene?

- Interiøret blir nok ikke like tradisjonelt, nei. Vi liker lokalene her veldig godt, og de vil være til å kjenne igjen. Vi vil bevare det lune preget. Men vil fornye det, erstatte de høyeste bordene for bargjester med vanlig restaurantbord, sier Michael Minervini, som understreker at det skal ikke være mer nøye her enn at det går an å stikke innom for bare en kopp kaffe på dagtid eller en drink på kvelden.

Baris kjøkkensjef Rune Berg Ehlie og konsernkjøkkensjef Espen Aunaas skal jobbe med menyen frem til åpning i mars. Begge har solid fartstid fra det fransk kjøkken, både her hjemme for kokkelandslaget og ute i internasjonale kjøkken.

- Og navnet?

- Det aner vi foreløpig ikke. Det er gjerne det siste som kommer på plass, sier Michael Minervini.

Mindre bar, mer restaurant: Michael Minervini og medeier Thomas Engel Nilsen skal starte fransk bistro i lokalene til Bari. Foto: Kim Nygård, Adresseavisen