Metropolis fikk oppdraget

Slik skal de innrede nye Britannia

- Det skal bli tilgjengelig for alle, i en moderne, klassisk og britisk stil, ifølge interiørarkitektene som har fått oppdraget med å innrede Britannia Hotel.

Velger klassisk formspråk: - Det handler ikke bare om å lage et pent interiør, men vi må gå i dybden og i margen av Britannia. Skule til historien, sier interiørarkitektene Hanne Arvik, Linda Gram Egede-Nissen og Hanne Gathe i Metropolis arkitetur og design. 

Eieren Odd Reitan bruker drøyt én milliard kroner på rehabiliteringen. Over 100 millioner kroner av dette er øremerket interiøret. Storhetstiden skal frem igjen. Britannia skal ikke transformeres til noe helt nytt, men moderniseres i tråd med hotellets identitet. Alle skal føle seg velkommen der. Tre av interiørarkitektene i oslobaserte Metropolis, ett av Norges største interiørarkitektfirma, snakker på inn- og utpust om Britannia hotell. Siden de fikk oppdraget, i konkurranse med tre andre firmaer, har de knapt tenkt på annet enn den britiskinspirerte bygningen midt i Trondheim sentrum.