Sverresborg tålte regnet

En uke med elendig vær og variabelt publikumsoppmøte på Sverresborg til tross, arrangør Trondheim Concerts mener det har vært en fantastisk sommer.

Tåler regn: Fire konserter på fire dager, i mer eller mindre konstant regnvær, men området på Sverresborg har tålt påkjenningen på fallende godt, ifølge arrangør Stein Vanebo. Her under Elton John-konsert i juli, da værgudene var blidere stemt. 

Saken oppdateres.

- Vi har lært mye i sommer. Det med arena kan vi, men vi har funnet ut en del om publikumsgrupper vi ikke kjente så godt fra før, sier Stein Vanebo (bildet) i Trondheim Concerts.

Søndag ettermiddag er nedriggingen på Sverresborg Arena nettopp ferdig, etter fire strake dager med konserter. Vanebo mener sommeren i sum ble fantastisk for arrangøren.

- Enda bedre enn vi trodde ved starten av året. I mars kom meldingen om at vi kunne få Bruce Springsteen i Granåsen, senere fikk vi til to utsolgte i stedet for én konsert med Elton John, forklarer han.

Variabelt oppmøte

Åge Aleksandersen var utsolgt lørdag med 10 000 og Van Morrison trakk 7500 onsdag. Familiekonserten med blant andre Sval og MGP jr. -artistene torsdag og retrokonserten med Rednex, 2 Unlimited og andre 80- og 90-tallshelter fredag, var derimot dårligere besøkt.

- Retrokonserten var fascinerende, da var det 2500 som rett og slett var på fest, og vi var mer partyfiksere enn konsertarrangører. Vi ante jo på forhånd hvordan det ville bli, og du kan si mistankene ble bekreftet på alle måter, humrer Vanebo, som legger til at de ikke har lov til å forvente utsolgt på alle konserter.

- Van Morrison er vi fornøyde med, etter å ha trukket nesten det dobbelte av Bergen. Det ble en bra konsert for oss også økonomisk. Familiekonserten kostet oss nesten ingen ting, mens vi delte utgiftene på retro-konserten med en annen arrangør, forklarer Vanebo, som av den grunn slett ikke er bekymret for økonomien. Inkludert Kent, som Trondheim Concerts arrangerer konsert med i Trondheim Spektrum i oktober, har de solgt over 90 000 konsertbilletter i år.

- Vi har ikke hatt behov for noen krisemøter, nei. Ikke i nærheten heller.

Været stoppet salget

Et uvanlig vått og kaldt vær, selv til Trøndelag å være, la en viss demper både på publikumstall og stemning denne uka. Vanebo forteller at forsalget stoppet merkbart opp mandag, da folk fikk se værmeldingene.

- Men været kan vi ikke gjøre noe med, i Trondheim er været som det er. Vi kan ikke ta det innover oss, sier Vanebo, som likevel registrerte at folk kledde seg etter forholdene.

- En ekstrem forskjell fra i fjor. De som i fjor kom kledd for klubb, kom i år i allværsjakke. Der har folk lært mye på ett år, mener han.

Gressmatta tåler juling

Og arenaen? Den har tålt regnet svært godt, ifølge arrangøren.

- Det er sandgrunn under gresset, noe som gir en fantastisk drenering, noe helt annet enn gress på leirgrunn. Matta blir faktisk bedre av å få litt juling. Vi måtte riktignok kjøre på fire lass med grus til overgangene mellom gress og veier, der var det antydninger til gjørme. Men den gressmatta tåler nesten alt, viser det seg.

Vanebo melder om svært fornøyde artister og management.

- Ikke minst får vi skryt for lyden. Anlegget er jo kjøpt inn spesifikt for Sverresborg og forholdene der. I tillegg til publikum og arena, betyr lyden veldig mye for ryktet vårt internasjonalt, sier Vanebo, som lover at arbeidet mot neste års konserter fortsetter med uforminsket styrke.

- Det er bare å peise på. Vi justerer ingen ting, kanskje bortsett fra retro-konseptet. Der vi må ta en runde om det er noe vi vil fortsette med. Vi har navn på blokka og er i noen forhandlinger. I tillegg jobber vi med E.C. Dahls Arena og håper å få en premiere der neste sommer. Å ha nok en stor arena, gir oss enda flere muligheter og større fleksibilitet.

Gode tilbakemeldinger: Stein Vanebo (t.v.) fra Trondheim Concerts i Granåsen sammen med Bruce Springsteens områdesjef Gus Gomez. Ifølge Vanebo har alle artister vært fornøyde med arena og lyd under sommerens konserter 

Gode tilbakemeldinger: Stein Vanebo (t.v.) fra Trondheim Concerts i Granåsen sammen med Bruce Springsteens områdesjef Gus Gomez. Ifølge Vanebo har alle artister vært fornøyde med arena og lyd under sommerens konserter 

På forsiden nå