Lydene fra forskningen til May-Britt Moser har blitt musikk

Nobelprisvinner May-Britt Moser, Trondheimsolistene, og komponist Bertil Palmar Johansen har laget en forelesningskonsert basert på Alzheimers sykdom.

Bilder fra generalprøven med Trondheimsolistene i Dokkhuset på Bertil Palmar Johansens musikk skrevet til, og inspirert av, May-Britt Mosers foredrag om alzheimer. Trondheimsolistene skal fremføre stykket på Cuba i januar i forbindelse med en nevrokonferanse der Moser deltar. 

- Dette er noe helt nytt, her går vi på ukjent mark, sier Johansen om det multimediale prosjektet «Lost Memory». Han har komponert musikk basert på lydene i laboratoriet der Moser forsker på rotter. Resultatet har blitt et verk som skal integreres i Mosers foredrag under en internasjonal nevrofaglig kongress på Cuba 19. januar. Prosjektet kombinerer kunstneriske og vitenskapelige tematiseringer av hukommelse og stedsans, og hva som skjer ved Alzheimers sykdom.