Sterkt jenteportrett

Rystende historie om en familie i forfall, der 11-årige Ellen reagerer med å slutte å snakke.

Selvvalgt mutisme, taushet, er en reaksjon barn kan gå inn i under svært vanskelige familieforhold. En indre sperre, en angstlidelse som gjør det umulig å kommunisere. Ellen ber til Gud om at den farlige, forfyllede faren må død og han dør. Den noen år eldre broren som spikrer igjen døra til rommet sitt og pisser på flasker han tømmer ut om natten, bruker Ellen som slave og fysisk utageringspunkt: "Jeg fikk være med å leke hvis han fikk trekke av meg neglene". Moren er en fetert skuespiller på Dramaten i Stockholm, som aksepterer tausheten til datteren. Ellen beundrer og elsker sin mor grenseløst, morsbundet som hun er, selv når moren tar med seg sine unge elskere hjem og flytter oppmerksomheten bort fra datteren.