Folk fra Hammerfest til Kristiansand kjøper de håndlagde produktene hennes, og noen av kjøperne kommer også fra Sverige, Danmark og England. Hun hadde lenge lekt med tanken på å starte et eget klesmerke, men det var ikke før kjæresten tok det opp at hun faktisk gjorde det. Det tok ikke lang tid før hun ble kjent som «hun med de bikiniene».

Line Dreier Pevik (22) fra Trondheim studerer journalistikk på heltid, er tilkallingsvikar i Adresseavisen og jobber deltid i en garnbutikk. Selv om hun egentlig er opptatt med bachelorskriving, finner hun rom for å designe.

- Hvis jeg går i butikken og ser en fin genser som er for dyr, så tenker jeg at jeg kan jo bare lage den selv. Det har jeg gjort lenge, forteller hun.

Hjemme hos Pevik har de alltid drevet mye med håndarbeid, men hekling lærte hun seg først for tre år siden. Klesmerket hennes, «Bypevich» består av klær som er både strikket og heklet.

- Alt er egendesign, så det blir utrolig mye prøving og feiling. Bak flere av oppskriftene har jeg måttet rekke opp eller kaste det fem-seks ganger, men andre ganger treffer jeg på første forsøk, sier hun.

Lar seg ikke styre slavisk

- Jeg er flinkest til å lage klær som passer dem på min egen alder. Jeg lager aldri noe jeg ikke kunne tenkt meg å bruke selv. De bikiniene er kanskje ikke noe for alle til enhver tid, det skjønner jeg jo, men jeg har også klær som kan passe til andre målgrupper.

Selv om Pevik personlig er opptatt av motebildet, lar hun seg ikke styre slavisk av det.

- Jeg liker å være tro mot meg selv. Det er jo klart at når jeg jobber i garnbutikk så ser jeg hva som er trendy i strikke-verden, og hvis jeg liker det kan jeg hente inspirasjon der ifra.

Et av målene til designeren er å vise at strikking, hekling og håndlagde klær kan være trendy.

- Det har begynt å bli mer trendy nå, men det er fortsatt mange som tenker på den kløende genseren du fikk til jul som egentlig ikke var noe særlig, når de tenker på strikking og hekling. Jeg har litt lyst til å vise at motebevisste unge jenter kan føle seg stilig med håndlagde klær.

Heklet på seg skade

Foreløpig har hun ingen faste ansatte. En dame som er stamkunde på garnbutikken hjelper til dersom det blir travelt. Blir det helt krise må også Peviks mor hjelpe til.

- Så lenge jeg har tid til det, prøver jeg å lage alle produktene selv. Da holder jeg også kostnadene nede, men det kan bli travelt. På sommeren hekler jeg kanskje to bikinitopper hver dag.

I februar 2016 måtte hun operere håndleddet som hadde tatt skade av all heklingen.

- Jeg fikk en utposning på en sene. Jeg hadde sittet med den samme bevegelsen mange timer hver dag. Jeg fikk en hard og vond kul, og etter jeg hadde slitt med den en stund måtte jeg opereres til slutt – da var det full narkose.

Hun forteller at hun måtte gå med bandasje i tre uker.

- Jeg kunne verken strikke eller hekle, jeg holdt på å gå på veggen.

Nye klær til sommeren

Akkurat nå prøver Pevik å sjonglere bachelorskriving og klesdesign.

- Jeg holder på å lage nye klær til sommeren, også jobber jeg med å ta bedriften til et nytt nivå. En av drømmene mine er å kunne leve av klesdesign.

Populær: «Bypevich» har blant annet flere typer bikinitopper. Det er disse hun slo gjennom med, og også har sogt flest av hittil. Foto: Christine Schefte
Får hjelp av venner: Alt av bilder til klesmerkets Instagram og nettside tar Pevik selv, og venninnene stiller opp som modeller. - Jeg har utrolig flotte mennesker som mer enn gjerne stiller opp og hjelper til. Foto: Christine Schefte
Designet logo: Logoen til klesmerket fikk hun en av medstudentene på skolen til å lage. Hun er opptatt av at alt skal være laget lokalt, og at det skal være en helhet. Foto: Christine Schefte
Vond kul: Etter mange timer med den samme bevegelsen hver dag, fikk Line en vond kul på håndleddet. Det endte med operasjon og senere et arr. Foto: Christine Schefte