«Dette er noe av det beste jeg har blitt underholdt med, uansett om vi sammenligner med kino, teater, fotball eller langrenn», skrev Mini på Ticketmaster etter å ha sett «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen» for andre gang.

LES ANMELDELSEN: Med mengder av tull og fjas, og minst like mye lys & varme, ender vårens musikalsatsing på Trøndelag Teater i triumf

Morsommere enn fotball

- Datteren min på 20 år var med andre gang jeg så det, og hun lå langflat og flirte. Hun skal også se det en gang til, sier Mini om det han mener er de største og tøffeste underholdningstimene han noensinne har hatt.

- Og da inkluderer jeg den gangen Rosenborg slo Borussia Dortmund borte og Real Madrid hjemme. Det er bare fantastisk artig, sier den tidligere fotballspilleren og tilføyer:

- Åtte av ti fotballkamper er kjedelige. Det handler om å ha tilhørighet til det du ser på. Det er selvsagt spesielt for meg å se både Bodø-Glimt og Rosenborg, men den største «sovepillen» vi har hatt i Norge er jo tippekampen. Den kom i 1969. Tenk deg hvor mange fedre som har sittet i en stol for å se Leicester-Ipswich og som etter et kvarter snorker høyt. Under denne forestillingen sovner du ikke, det garanterer jeg, sier Mini.

Digger teater: Mini Jakobsen har sett Trøndelag teaters forestilling «Robin Hood - Rai rai i Sherwoodskogen» to ganger og skal se den en tredje gang.

Nye teatergjengere

Det er Olve Løseth og Mads Bones som har skrevet manus til forestillingen, og Bones har i tillegg hatt ansvaret for regien. Han synes det er stor stas at flere ønsker å se forestillingen om igjen og om igjen.

-Vi slo skikkelig på stortromma da vi dro i gang dette prosjektet, og da føles det ubeskrivelig tilfredsstillende at det slår så godt an, hos så mange. Ekstra stas er det at vi også registrerer et høyt antall førstegangsbesøkende i teatersalongen. Jeg tror forestillinga kommuniserer akkurat så overraskende og overveldende at den knuser en del fordommer om hva teater er og ikke er. Sånn sett har jeg trua på at vi har fått flere teatergjengere i regionen. Det er noe å applaudere, det, sier Bones.

For Gunnar Eirikson som har hovedrollen som «Robin Hood» har responsen fra publikum kveld etter kveld vært enestående.

- Det er en sprø opplevelse. Jeg blir jo stoppet på butikken, og får meldinger på Facebook fra folk som har behov for å fortelle hvor mye denne forestillingen har betydd. Og apropos koblingen til fotball så handler vel dette også om tilhørighet, sier Eirikson og sammenligner forestillingene med en konfekteske.

Bortskjemte med stor respons

- Bitene er forskjellige fra kveld til kveld, men alle er deilig sjokolade. Det er så god stemning hver bidige kveld at vi har blitt utrolig bortskjemte på stor respons. Vi har laget en forestilling som treffer forskjellig alt etter alder og preferanser, sier skuespilleren.

- Jeg må bare si at du er utrolig sjarmerende på scenen, sier Mini henvendt til Eirikson, og tilføyer.

- Og da vi satt der under forestillingen, kona mi og jeg, sa jeg til henne at jeg blir nesten forelsket i han som har hovedrollen, haha. Ja, det var jeg som sa det altså, og ikke kona, sier Mini humrende og tilføyer at han er litt redd han kanskje er vel frittalende, og kommer med litt mange overskrifter i løpet av intervjuet.

Trøndelag Teater har solgt 31 000 billetter av «Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen» så langt og har nå lagt ut 10 000 billetter til. Totalt skal det spilles 83 forestillinger frem til 24. juni.