Yvonne Carmichael, genetiker og trygt gift tobarnsmor, er tilkalt til underhuset som ekspertvitne da hun blir overrumplende forført i underhusets kjeller.

Hun, som ifølge barn og venninner er verdens mest pålitelige og kjedelige, hengir seg fullstendig til uforpliktende sex med en mann hun knapt vet hva heter.

«Å ha sex med deg er som å bli spist av en ulv», sier hun etter andre møte, og mener det visst som et kompliment. Mens de to har hastige og heftige stevnemøter i Apple Tree Yard og andre pikante gjemmesteder i sentrale London, går livet sin skjeve gang i familie og arbeidsliv. I første episode er dette langt fra noe krimdrama, mer en slags MILF-utgave av Shades Of Grey, dog uten dvelende sexscener i softfilter. De gjør jo så hurtig fra seg.

PÅSKEKRIM PÅ TV: Nedgravde hemmeligheter

Innledningsscenen av serien viser Carmichael i håndjern på vei inn i en rettssal, de tre første episodene viser opptakten til dette. Så vi vet det skal skje noe, men når? Hvor lenge må vi vente?

Noe dramatisk og uhyggelig inntreffer på tampen av første episode, som setter en mørk skygge over fortsettelsen. Yvonne får sin trygge tilværelse snudd på hodet, hun risikerer sin jobb, sin familie, sin verdighet. I tillegg til en ytre fiende, hvor mye kan hun stole på elskeren Mark? Hvorfor kan han ikke fortelle om arbeidet sitt. Jobber han som spion som alt tyder på ?

Seriens sterkeste periode er i de to midterste episodene som preges av en klaustrofobisk uhygge, som igjen leder opp til seriens andre voldelige vendepunkt. I siste episode skifter serien karakter nok en gang og blir et rent rettssalsdrama (og får snedig mange likheter med påskens andre krimserie på Tv2, den mer oppfinnsomme «Vitnet»).

Det kommer noen overraskelser, og en elegant liten twist helt på slutten – men alt i alt er sekvensen fra rettssalen, iberegnet en svært kynisk kvinnelig advokat, preget av rettssalsdramaets klisjeer. Det er sofistikert utførte klisjeer, men like fullt klisjeer.

Serien blir dels reddet av skuespillerprestasjonene. Emily Watson («Breaking The Waves») gjør en troverdig figur av Yvonne Carmichael, og det er godt gjort. Ben Chaplin er passe sensuell, passe slu som hennes elsker.

Skotske Mark Bonnar har ikke like mye å spille på som Carmichaels lojale (dog utro) mann. Samme skuespiller er på ferde også i den første påskekrimmen på NRK1, «Nedgravde hemmeligheter», der han har mye mer å spille på som en av de mordmistenkte, homofile og traumatiserte Colin. Se ham heller der.

Apple Tree Yard starter mandag kveld på TV 2.