Rosa, rødt, gult, grønt og kakhifarger. Gjerne sammen, og gjerne i form av blomstrete print. Vi skal kle oss som selveste floraen i farger denne sommeren, i følge moteekspertene.

Fargefrodig med patches

- Det går jo mot lysere tider og da er det naturlig at vi trer litt ut av alt det mørke og går for en mer fargefrodig stil. Og en ny trend i år er stryke på blomsterprint, eller såkalte patches, på de klærne du har fra før for å få litt ekstra blomster og farger her og der. Du kan stryke på et par blomster på dongerijakka, buksa, kjolen eller genseren om du vil, sier Emilie Aasen som er stylist og makeup-artist i Trondheim.

Patches: Blomster og stjerner til å stryke på klærne er en het trend i år, det skal være blomster på alt.

Blomster er noe du kan ha på alt, ifølge stylisten. Putt gjerne en en rose i håret og ha blomsterprint på skoene. Du kan pøse på med så mye blomster du vil, eller begrense det til bare kjolen hvis du er redd det kan bli for mye.

Emilie Aasen, stylist, viser frem vårmotene. - I år skal det være blomster og masse farger, sier Aasen.

Blussende rødt

- Alt er lov, og rosa og rødt er de viktigste fargene, også på makeup, sier Aasen og tilføyer at rougen kan brukes både i kinnene og som øyesminke. Uttrykket skal være «rødmende» og frodig.

- Det er tydelig at folk er klare for å pynte seg litt igjen. Moten har blitt superfeminin, og det etter en lang periode med maskuline, androgyne plagg, sier daglig leder for Carma, Hilde Wedø.

- Damene vil gjerne ha store øredobber og blomstrende gevanter i form av kjoler med mye print og farger. Det er ofte sånn at vi trenger en motvekt mot den strenge moten med oversize som har regjert en stund. Nå vil folk vise frem fasong igjen, sier Wedø og legger til at den maskuline stilen gjerne er ensfarget uten print. Det har vært et straight uttrykk lenge.

Higer etter farger

- Blir man ikke fort lei av blomster og mye farger?

- Det kan jo skje, men den blomstrete trenden akkurat nå er egntlig vel så mye naturlige årstidsvariasjoner. Det er ingenting vi heller vil ha når det går mot sommer og varmere tider enn klær med blomster og mye farger. Da får vi lyst til å kle oss i mer farger. Og det fine er at høstmoten også kommer mye farger denne gang, men da noe mer dempet, sier Wedø.

Både kjedebutikkene og nisjebutikkene kan skilte med blomster og farger i uttallige varianter akkurat nå.

Blomster på budsjett: Emilie Aasen (t.v.), Victoria Formo og Lisa Finnset viser frem vårmotene fra Bik Bok.

Stort og smått, dust og skarpt

- Det er mye variasjon i plaggene, selv om det er blomster. Det finnes store blomster og små blomster, mye farger og lite farger, noe som gjør at det er litt å velge i enten man liker en diskret stil eller gjerne vil skille seg ut. Og det er alle mulige farger i år, både skarpe og duse farger etterspørres. Men rødt og rosa er en sterk fargetrend denne våren, sier Cristina Commodaro hos Bik Bok.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.