Det litt OK at det er fire plussgrader og surt regn ute i starten av juni når strømmetjenestene kommer med såpass mye nytt som de gjør denne måneden. Her er høydepunktene av de filmene og TV-seriene som ble gjort tilgjengelig i dag.

Viaplay

The Secret Life of Pets

«The Secret Life of Pets» eller «Kjæledyrenes hemmelige liv» på norsk er den beste Pixar-filmen på mange år som ikke er laget av Pixar. Illumination Entertainment tok alle på senga i fjor da denne hysterisk morsomme animasjonsfilmen med stemmer fra bl.a. Louis CK og Kevin Hart ble publikum -og kritikerfavoritt. Ikke siden Pixars tidlige år har vi sett en morsommere animasjonsfilm enn denne.

Wall-E

Apropos animasjonsfilm. Det ser ut som om Disney / Pixar holder på å løsne litt på grepet om rettighetene til strømming av filmene sine. «Wall-E» ble en braksuksess på kino ( og senere DVD /  Blu-ray) da den ble sluppet i 2008. Absolutt en av Pixars bedre filmer ( og mest sannsynlig den mest dystopiske).

Rattatouille

Enda mer Pixar. Denne er fra 2007 og representerer en liten avvik fra den vanlig Pixar-formelen. Her er det nemlig mennesker som står i sentrum og ikke biler / fly / monstre / leker ( stryk det som ikke passer). Ikke Pixars beste, men absolutt bedre enn det som selskapet har gjort i de siste fem årene.

Cafè Society

2016-film fra Woody Allen. Ikke en umiddelbar klassiker som «MIdnight in Paris», men så absolutt en severdig Allen-film Jesse Eisenberg og Steve Carell i hovedrollene. Settingen er sosietetslivet i New York på 1930-tallet.

The Following

TV-serie, 3 sesonger

«The Following» er en av de mørskeste og mest voldelige TV-seriene vi har sett de siste årene. Hvilket ikke sier lite når man tar serier som «Game of Thrones» og «Vikings» med i ligninga. Serien tar for seg den tidligere FBI-agenten Ryan Hardys ( Kevin Bacon) jakt på seriemorderen Joe Carroll.

Amazon Prime

Long Strange Trip

Bare en nyhet på Amazon Prime ( med mindre vi teller med den fantastiske gode «American Gods» som har en ny episode hver mandag) så langt i juni. Men til gjengjeld så er den en gavepakke til alle som elsker musikkdokumentarer. «Long Strange Trip» er en seks timer lang versjon av dokumentarfilmen av samme navn som omhandler karrieren til Grateful Dead. Filmen har fått særdeles gode anmeldelser.

C More

Our Kind of Traitor

Anton Corbjins filmatisering av John LeCarrès thriller med samme navn var en de best spion-thrillere på mange år. «Our Kind of Traitor» følger i samme spor. En lavmælt, men likevel intens thriller med Damian Lewis, Stellan Skarsgård og Ewan McGregor i hovedrollene. Det er lenge siden vi har sett en britisk film med så mye nerve som her. Anbefales på det varmeste.

Love & Friendship

Britisk kostymekomedie  med Kate Beckinsale, Stephen Fry og Xavier Samuel. Kritiker - og publikumsfavoritt fra Sundance-festivalen. Basert Jane Austens roman «Lady Susan».

Netflix

House of Cards - Sesong 5

Sagaen om Frank og Claire Underwoods klatring i det amerikanske politiske systemet ser plutselig litt...tam ut sammenlignet med den virkeligheten vi befinner oss i etter det siste presidentvalget.  Når det er sagt så er sesong 5 av Netflix sin største serie-suksess fortsatt verdt å bruke tid på. Faktisk så er denne sesongen den mest intense på lenge. Da den første sesongen hadde premiere så var kritikken stort sett at serien ikke portretterte amerikansk politikk realistisk nok. Akk, hvilken ironi.

Bloodline - Sesong 3

Hakk i hæl på nyheten om at Netflix har kanselert «Sense8», så kommer får vi også vita at sesong 3 vil bli den siste av «Bloodline». Synd og skam, mener vi. For «Bloodline» har vært en av de aller beste av strømmetjenestens egenproduksjoner. Når det er sagt så byr denne tredje sesongen på en hesblesende og neglebitende avslutning på Rayburn-sagaen.

War Machine

Satire-film basert på skandalene om den amerikanske generalen Stanley Allen McChrystal og den mislykkede opptrappingen av amerikanske styrker i Afghanistan. Brad Pitt spiller general Glen McMahon ( McChrystal i alt annet enn navnet) med steinansikt og en fullstendig mangel på sosial intelligens.

Dog Day Afternoon

En av filmhistoriens store klassikere. Al Pacino spiller Sonny Wortzik som sammen med sin venn Salvatore Naturale ( John Cazale) raner en bank på Manhatten. Filmen er regissert av Sidney Lumet og regnes sammen med «The Godfather» og «Taxi Driver» som en av de beste filmer fra 1970-tallet.

Gran Torino

Clint Eastwood sto bak både regi og hovedrolle i denne gripende ( og tidvis morsomme) fortellingen om en gretten, gammel gubb og hans tilnærming til en invandrerfamile i huset ved siden av. En slags «En mann ved navn Ove» i amerikansk setting. Og slutten er jo til å grine av da...