Scene fra Korsvikaspillet i 2016 Foto: Therese Alice Sanne

- Vi laget blotscenen i går. Det er kanskje ikke mitt spesialfelt, men jeg tror det blir bra, sier Telle flirende. Hun tror det blir et fint teater. Intenst. Og en god historie.

Nytt anslag

- Og fantastisk musikk. Vi har skrevet om hele starten. For svakheten ved hele stykket er at folk ikke skjønner starten. Men i år får vi tydeligere kontakt med publikum helt fra begynnelsen av, fortelle Telle som er regissør for Korsvikaspillet «Håkon og Kark» for andre år på rad. Noe er altså annerledes enn fjorårets utgave, men skuespillerne er hovedsakelig de samme, blant andre Lavrans Haga, Endre Hellestveit, Tuva B. Carson, Daniel Adolfsson og Marte Stolp.

Bedre teater

- Dyrkingen av krigsforherligelse har jeg tatt vekk og jeg prøver å si det motsatte. Krig er bare faenskap. Vi har forsterket dette budskapet og jeg tror det blir et mer effektivt og bedre teater med de grepene vi nå har gjort. Det var gøy i fjor og det er gøy i år, og det er jo morsomt å videreutvikle dette spelet er, sier Telle som også i år har med seg hele familien til Trondheim. Kona Marte Stolp og datteren Petra Stolp Telle (5) er begge skuespillere i årets spel.

- Spelet er som en campingleir

I likhet med Telle har Stolp tidligere jobbet ved Trøndelag Teater. For tiden er hun involvert i en produksjon sammen med Cirka Teater, i tillegg til å spille Tora fra Rimol i Korsvikaspillet.

- Vi trives så godt her alle tre, og det er jo som en campingleir med barn og voksne. Petra har masse lekekamerater her, hun har badet flere ganger og ridd på hest, sier Stolp og tilføyer at Petra er en veldig flink skuespiller og husker det hun skal gjøre på scenen.

Hopper på mamma

- I går skvatt jeg litt for de sa jeg løp feil vei. Jeg løp den veien og skulle ha løpt den andre veien, forteller Petra og peker i de ulike retningene.

- Hva er det morsomste du gjør på scenen?

- Det er å hoppe på mammas skulder.

- Hva gjør mamma da?

- Hun tar imot meg, sier femåringen og demonstrerer kjapt hvordan det foregår ved å ta et byks opp på mamma Marte.

- Petra spiller Ragnhild, datteren til Tora fra Rimol. Om hun finnes i historiebøkene tror jeg neppe, men vi slang henne på. Det er vel ingen som vet hvor mange barn Tora på Rimol hadde, sier Telle smilende og legger til at hun tror det blir tidenes beste Korsvika-spel og at det er flere scener folk virkelig ikke bør gå glipp av.

Svømmer over bukta

- Avslutningen med blotet må folk få med seg. Og svømmeturen til Lavrans Haga over bukta her. Dagen før generalprøven i fjor lå han der plutselig midtfjords og svømte. Jeg trodde ikke det kunne være så ille kaldt, og ble litt kjepphøy. Så jeg ropte ut at jeg skulle bade den siste dagen. Jeg trodde virkelig jeg skulle forgå. Det var så kaldt at jeg skjønner ikke at det går an.

- Skal du bade i år også?

- Ja, jeg må jo det. Vi har med badedrakt hver dag, vi, sier regissøren.

Flytter gjerne til Trondheim

Hele familien stortrives i Trondheim og er ikke fremmed for tanken om å flytte hit. Telle er en av søkerne til jobben som teatersjef ved Trøndelag Teater.

- Dere søker mot Trondheim?

- Ja, det er veldig fint å være her. Vi har det fint i Oslo også, men jeg søker teatersjefstillingen på Trøndelag Teater fordi jeg er så glad i det teateret og synes det er verdens beste. Det var en mulighet, så får vi se hvordan det går, sier Telle.

Korsvikaspillet 16.-20. juni.