Adresseavisen drar i denne serien rundt til ulike trønderske arbeidsplasser for å se hvilken kunst som er å finne.

Mandag tok vi turen til 3T Rosten, hvor media- og kommunikasjonsansvarlig Monica Halvorsen viste frem kunsten i personalområdet i tillegg til fellesarealet. Halvorsen forteller at de kan skilte med kunstnere, nesten utelukkende fra Trøndelag.

- Man blir kreativ av å være i slike omgivelser. Det er trivelig, kunsten er synlig og det gjør noe med humøret, sier hun.

Daglig leder i 3T Produkter, Hilde Thommesen Holck, tror kunst er med på å løfte treningsgleden for medlemmer, samtidig som den er fin for de ansatte. Hun forteller at de flere ganger har hatt kunstutstilling i resepsjonen til inntekt for Mia Casa, en organisasjon som har bygd et omsorgshjem for vanskeligstilte barn i Iasi i Moldova-regionen i Romania.

På møterommet henger det et stort og fargerikt maleri av Per Formo. Foto: Kristin Slotterøy

- Hvilken kunst har dere?

- Vi har mest trønderske kunstnere som May Lise Hoel, Therese Myran, Håkon Gullvåg og Per Formo for å nevne noen. 3T er en lokal aktør som synes det er trivelig å kjøpe lokal kunst. Men utover det er fellestrekket at det stort sett er fargerike bilder man blir glad av å se på.

På kontoret til Tor Albert Thommesen henger det et maleri av Håkon Gullvåg. - Det er min kjære som ordnet, sier han. Foto: Kristin Slotterøy

- Hvorfor har dere kunst på arbeidsplassen?

- Man må ha noe for både kropp og sjel. Vi er en arbeidsplass som jobber med helse, der trim og trening er produktet. Det blir mye kropp. Da er det ekstra viktig med noe for sjela, og noe visuelt i tillegg. Jeg har inntrykk av at ansatte setter pris på kunsten vår, og at den kunsten vi har valgt gir energi på lik linje med trening. Det er mye herlig energi i denne kombinasjonen.

Monica Halvorsen tror at rommene hadde sett veldig annerledes ut uten kunsten på veggene. Foto: Kristin Slotterøy

- Hvilke tanker er lagt til grunn for utsmykkingen?

- Vi har valgt kunst som skal gi interiøret et løft og motsatt. Først og fremst gi energi og løfte humøret og hverdagen. Det skal være lekent, artig og fargerikt, og noe de fleste synes er fint.

- Hva betyr kunsten for dere i arbeidshverdagen?

- En ansatt sa i forrige uke «jeg forstår meg ikke på kunst og det bryr meg mindre, men det bildet på møterommet er kult». Perfekt, tenkte jeg. Kult, det er jo en god følelse det, det trengs ikke analyseres så mye mer enn det. Hvis man kan se på et bilde hver dag som man synes er kult, så tror jeg vi har plukket rett. Jeg håper kunsten vi har valgt gir oss alle energi, arbeidsglede og generelt gjør oss glad.

I fellesarealet henger det et teppe av Anne-Donia B. Hafskjold som skal gjenspeile fargene i 3T-logoen. Foto: Kristin

Har dere kunst på jobben, som vi burde komme og ta en titt på? Tips oss gjerne på kultur@adresseavisen.no.