Adresseavisen drar i denne serien rundt til ulike trønderske arbeidsplasser for å se hvilken kunst som er å finne.

Tirsdag tok vi turen til brannstasjonen på Sluppen. Brannmester Geir Arne Haugen har vært med på å henge opp bildene på stasjonen. Han forteller at mye av kunsten ligger i selve utsmykkingen av bygget, som er laget av Edith Lundebrekke. I tillegg har de flere bilder på veggene, og bilder som enda ikke har blitt hengt opp. Haugen synes det er viktig at det ikke blir for mye kunst.

- Det er ikke godt å si hvor bildene skal enda, men det viktige er at det må passe sammen, sier han.

På et av overnattingsrommene står det kunst som ennå ikke har fått sin plass på veggen. - Det er ikke godt å si hvor bildene skal enda, sier brannmester Geir Arne Haugen.

På stasjonen henger det en god miks av både ny og gammel kunst. Haugen mener det er viktig å ha med historiske bilder fra blant annet den gamle brannstasjonen på Lademoen. Dette for å ha historie i veggene både for gamle og nye brannmenn.

- Hvilken kunst har dere her?

- Vi har blant annet kunst som vi fikk i forbindelse med innflytting på ny stasjon. Det er en god del gamle bilder fra den gamle brannstasjonen, og fra kunstklubben som flere av de ansatte er medlem av. Et bilde har vi fått fra ordføreren når vi åpnet, som er av Beate Gjersvold.

I kantina henger det et bilde av Marius Andam som er laget av fire forskjellige bilder. På de andre brannstasjonene henger bilder med samme motiv.

- Hvorfor har dere kunst på arbeidsplassen?

- Det som er litt spesielt med arbeidsplassen vår er at vi bor her fra fredag til mandags morgen, så det er jo vårt andre hjem. Da blir det litt triveligere med kunst på veggene enn bare hvitmalte vegger. I tillegg er det slik at nye, offentlige bygg skal ha kunst.

- Hvilke tanker har dere gjort med utsmykkingen?

- Vi ville ha med oss de gamle bildene fra stasjonen i Kongens gate, rett og slett for å skape litt historie. Den gangen som de bildene henger i er bare for oss som jobber her. Det er ikke mer enn 100 år siden disse bildene ble tatt. De nye som begynner her vet nesten ikke hvordan en hest ser ut engang, ler Haugen.

Einar Nervik holder opp et gammelt bilde som hang på den tidligere brannstasjonen.

- Hva betyr kunsten for dere i arbeidshverdagen?

- Jeg tenker ikke så mye over det i hverdagen, det bare er der, sier brannmann Einar Nervik.

- Det gjør det litt hjemmekoselig og mer trivelig, mener brannmesteren.

- Jeg synes det er mye fin kunst her. Spesielt de historiske bildene synes jeg er fine. Jeg legger merke til det, og ser mye på bildet som henger i kantina. Jeg tror det gjør det mer positivt, sier økonomikonsulent Hege Buhagen.

- Det gjør noe med lokalene, og det er positivt. Jeg synes det er fint, forteller lønnskonsulent Anne Marie Fernholt.

Linas Stornes Grenersen (2) fikk teste ut brannbilen som står i inngangen.

Har dere kunst på jobben, som vi burde komme og ta en titt på? Tips oss gjerne på kultur@adresseavisen.no.