Tirsdag gjester den britiske musikeren Granåsen og Trondheim, med «The Heavy Entertainment Show». Turneen med det lite beskjedne navnet har allerede vært i Tyskland og Sverige.

Robbie Williams spilte lørdag på Tele2-arena i Stockholm, men de svenske anmelderne er ikke alle like imponert over den gamle traveren.

Underholdningsgeni

Expressens musikkanmelder, Anders Dahlbom, gir konserten i den svenske hovedstaden en treer på terningen (tre vepser). Han mener at Robbie Williams ikke lenger har kulturell relevans, men at 90-tallsidolet til tider greier å levere underholdning i verdensklasse.

Han skriver blant annet at: «Tillsammans med ett påkostet band pluss dansare och körsångerskor växlar briten mellan lysande underhållning på allvar, en malplacerad swing-stund och en firmafest-karaoke med publiken». Låter som «Angels» og «Let Me Entertain You» leveres ifølge anmelderen på briljant vis, mens når «Party Like a Russian» framføres mener Dahlbom at tittelen er mer underholdende enn musikken.

- Ikke den beste Robbie-konserten jeg har sett

Håkan Steen i Aftonbladet er noe mer optimistisk enn sin kollega i Expressen. Han gir konserten tre av fem «plusstegn» . «Robbie Williams går på knock, men är farligt nära att bli uträknad flera gånger», skriver Steen.

Han mener at dette langt ifra er den beste konserten med Robbie, men at det er artig likevel. Den svenske anmelderen skriver at det er uklart hva det britiske popidolet egentlig prøver på. Hvorfor velger han allsang med låter av A-ha og Bon Jovi? På tross av dette passer Steen på å skryte av Robbies talent som underholder med humoristisk snert.

Ga 150 prosent i Berlin

Før Robbie Williams gjestet Stockholm spilte han to konserter i Berlin. I den tyske hovedstaden kan det virke som om avisene er en smule mer positive enn i vårt naboland.

Gunda Bartels i Der Tagesspiegel mener at Robbie-konserten var glimrende, men at navnet på turneen er noe misvisende. «Heavy» var konserten ikke. Anmelderkollega Alexander Gumz i Berliner Morgenpost mener at briten ga 150 prosent. Til tross for regn og ruskevær sto stemmingen taket, og konserten var god underholdning. Det er vanskelig å ikke like Robbie, mener han.

Nå gjenstår det bare å se hvordan det går for Robbie i Trondheim.