- Albumfavoritten er «Escapology» som kom ut i 2002, sier Anne Kathrine Slungård – tidligere trondheimsordfører.

Fan: Tidligere trondheimsordfører Anne Kathrine Slungård er Robbie Williams-fan så det holder. - Musikken er fantastisk «feel good», og som liveartist er han helt strålende, sier hun.

Firebarnsmoren har vært blodfan av Robbie i flere år. Da hennes eldste sønn Daniel, som i dag er 24 år, hadde tiårsdag ønsket han seg konsert med Robbie Williams i Oslo.

- Robbie hadde virkelig en hitparade å by på, og det var en strålende konsert.

Slungård kjører mye bil og da er det greit at pop-sjarmørens «feel good»-musikk spriter opp stemninga bak rattet.

- Han er definitivt på «power play»-lista mi. Jeg har oppdratt mine to eldste barn med Robbie, selv om datteren min på 15 år nok heller velger Shawn Mendes. Men rett skal være rett, får jeg valget mellom Robbie og Elton John velger jeg Elton.

Desperat forsøk på ombooking

Marianne Danielsen (40), «die hard»-fan og byråleder for Engasjert Byrå fikk en skikkelig nedtur da konsertbillettene til Granåsen ble lagt ut for salg i mars.

Tapetserte soveromsdøra: Byråleder Marianne Danielsen i Engasjert Byrå i Trondheim har digget Robbie Williams siden hun bodde i London i 1996. - Da jeg bodde i Oslo tapetserte jeg hele soveromsdøra med nærbilde av Robbie. Da jeg ble sammen med min nåværende mann rev han ned plakaten. Forstå det den som kan!

- Jeg skal på ferie i USA og kommer ikke hjem før 2. august. Desperat har jeg prøvd å endre hjemturen, men en ombooking kostet rundt 15 000 kroner. I stedet har jeg kjøpt meg billett til konserten i Bergen.

Danielsen var 20 år og au pair i London i 1996 da hun oppdaget Take That. Boybandet fra Manchester var store i England, men løste seg opp samme år etter at Robbie Williams forlot gruppa etter interne uenigheter.

- For meg var det ingen tragedie at de ble oppløst, jeg uansett bare Robbie. Han har en sjarm, energi og et publikumstekke som er helt spesiell, sier Danielsen som har vært på flere konserter med Williams.

- Vanebo fnøs av meg

- I flere år har jeg mast og mast på konsertarrangør Stein Vanebo og tidligere Universal-topp Børre Johnsen om å få Robbie til Trondheim. De bare fnøs av meg, det var liksom ikke mulig. Men Vanebo greide det til slutt, men ironisk nok får jeg ikke sett ham i Trondheim, sier Danielsen lattermildt. Hun har følgende favorittlåter:

- «Eternity», «Come undone», «Millennium» og «Shame» der han synger med tidligere Take That-kollega Gary Barlow.

40-åringen innrømmer at hun er i «overkant» fan, og da hun på et tidspunkt bodde i Oslo tapetserte hun hele soveromsdøra med et nærbilde av Robbie.

- Men da jeg ble sammen med min nåværende mann, rev han ned plakaten. Forstå det den som vil, haha!

Den nakne sannhet: Det første pressebildet av Take That fra 1993 står vel ikke i skrytealbumet til alle medlemmene. Robbie Williams i midten bakerst med capsen bakfrem.

- Fenomenal liveartist

Musikkjournalist Ole Jacob Hoel i Adresseavisen framhever Robbie Williams som en fortreffelig konsertartist. Hoel likte mange av singlene før han så Robbie live for første gang på Roskilde-festivalen for mange år tilbake. Han ble likevel forbløffet.

- Han hadde en fenomenal energi og låtene fungerte kjempebra, men det var likevel selve personligheten Robbie Williams som imponerte mest. Proppfull av cocky sjarm, mange morsomme kommentarer og tøysing med publikum. Han elsker rett og slett å stå på scenen.

Frekk mot Dylan

Noen år senere så han Robbie igjen, denne gangen på Roskildes største scene og hvor 70 000–80 000 publikummere fulgte hans minste vink.

- Han etterfulgte Bob Dylan på den største scenen den dagen. Dylan hadde vært på sitt verste. Han hadde stått hele konserten bak keyboardet sitt og ikke sagt et pip til publikum. Typisk nok for Williams kom han med følgende kommentar fra scenen cirka halvveis i sitt eget sett: «Jeg vet ikke om dere la merke til artisten som spilte før meg, men jeg tror virkelig han kan bli noe – om han bare begynner å bevege seg litt på scenen ...», minnes Hoel.

Det er lett å glemme hvor stor Robbie Williams var i storhetstiden, spesielt hjemme i Storbritannia der han fortsatt er tidenes mestselgende artist.

- Fra slutten av 90-tallet og cirka ti år framover var han kongen av popmusikk med en rekke ok album og noen eksepsjonelle enkeltlåter, blant annet hans første nummer én-single «Millenium». Etter noen år med cover av gamle jazz-standarder er han fullt tilbake i sitt gamle pop-format, og jeg likte fjorårets album veldig godt.

Tronsaune fikk hakeslipp

Bedriftsrådgiver, produsent og tidligere Gåte-manager Per Tronsaune var en av de innbitte rockerne som fikk bakoversveis da han så Robbie live på Roskilde.

- Jeg hadde ikke tenkt å se konserten en gang, men luntet bortover til scenen sammen med en del andre musikkjournalister som i forkant var lunkent innstilt til fyren. Vi fikk virkelig hakeslepp! Showet var forrykende og det er ikke mange som overgår ham som entertainer. Ikke minst har han denne britiske måten å kommunisere på; høflig, veltalende og sjarmerende frekk.

Tronsuane minnes også den treffende Bob Dylan-kommentaren.

- Med sin kløktige sjarm fikk han dessuten tusenvis av kvinnelige publikummere til å flashe puppene sine, ler han.

Her her alt du trenger å vite før Robbie-konserten