Hun er å finne foran scenen der Hkeem + Temur lager show på Pstereos første festkveld.

- Jeg har vært med hver gang siden 2011. Etter å ha jobbet meg gjennom alle somrene får jeg endelig koblet av og hatt det artig på Pstereo. Dette er avslutningen på sommeren, og min tradisjon. Også er det veldig god stemning her da, forteller Jenssen.

Starten på høsten

Sammen med vennene Ida Undall, Synne Tønne og Cathrine Waagenes bestemmer de seg for at torsdagens høydepunkt er Sonny Alven, men resten av helga er det blant annet Röyksopp og Ane Brun som gjelder.

Mens Hkeem og Temur varmer opp publikum, koser Else-Kari Forrestad og Linn Slåttsveen seg i utkanten av konsertområdet.

- Vi er her på grunn av stemninga og at det markerer slutten på sommeren, sier Forrestad som er på Pstereo for fjerde gang.

- Eller så kan man si at det er starten på høsten, sier Slåttsveen som er med for andre gang og legger til at festivalen allerede har blitt en tradisjon.

De forteller at akkurat i år kjenner de ikke igjen så mange av artistnavnene, og det er Röyksopp og Sigrid som trekker dem til festivalen.

- Gjør det noe med forventningene til festivalen at det er noen ukjente navn?

- Ja litt. Nå forventer vi å finne mange nye bra band. Det er bedre å oppdage nye band live enn på radioen, konkluderer jentene akkurat idet Hkeem+Temur begynner på sin kjente sang, Fy faen.

- Denne sangen er kanskje også en av grunnene til at vi ville hit. Også den gode stemningen, svarer de med et smil.

LES ALLE VÅRE SAKER OM PSTEREO HER

Festival og egen seng

Trønderen Bendik vongraven har dratt med seg en hel vennegjeng til Pstereo, og flere av dem er med for første gang. De slapper av i gresset mellom scenene.

- Jeg er med hvert år. Det er sykt digg å være på festival, og deretter kunne gå hjem og legge seg i sin egen seng, sier han.

En av hans favoritter er Fantastic Negrito, som han beskriver som helt enestående.

- Også gleder vi oss til Alt-J for den gode stemninga. Også må jeg nevne Rival Sons, de er jo det store. De så jeg live for første gang i fjor på Samfunnet.

Helene Gusdal er en av årets debutanter på Pstereo. Hun bor i Bergen, men sier hun alltid synes det er like gøy å komme tilbake til Trondheim.

- Jeg er så langt kjempefornøyd, sier hun om festivalen, og forteller videre at hun og -vennene er festivalpersoner.

- Derfor måtte vi jo oppleve Pstereo, også.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Godt fornøyd: Kunsteren bak prosjektet, Ashkan Honarvar koste seg på Pstereo sammen med Sylvia Støland og Trine Gjerde. Han var godt fornøyd med hvordan utstillingen ble. Foto: Terje Svaan
God stemning: Allerede før klokka 19 var det blitt folksomt og energien foran scenen tyder på god stemning på Pstereos første dag. Foto: Terje Svaan
Tok med seg vennegjengen: Bendik Vongraven sier han liker en festival som tilsier at han kan sove i sin egen seng. Han slappet av med vennene på gresset mellom konsertene. Foto: Terje Svaan
Sniktitt. De mange oppmøtte kunne nyte godt av det litt grå, men i hvert fall varme været. Foto: Terje Svaan
Erfaren debutant: Helene Gusdal er en erfaren festivalgjenger, og har tidligere vært på blant annet Roskilde. - Vi måtte få med oss Pstereo også. Foto: Terje Svaan
Godt i gang: Janove tiltrakk seg store folkemengder foran scenen. Foto: Terje Svaan